Koronanyrkki: ei perusteita etäopetukselle

Viime keväänä koko koulu oli etäopetuksessa noin kahdeksan viikon ajan. Kuva: Päivi Hotokka

Maan hallituksen suosituksesta huolimatta Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki ei näe, että maakunnassa olisi perusteltua siirtyä etäopetukseen. Se suosittelee, että myös vanhemmat koululaiset palaavat talvilomalta normaalisti lähiopetukseen.

Ryhmä perustelee päätöstään sillä, että sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

Tällaista välttämättömyyttä ei katsota syntyneen, koska Pirkanmaalla ei ole todettu juurikaan koronatartuntoja yläkouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa.

Pandemiaryhmä seuraa tilannetta päivittäin. Kouluilla tulee olla valmius siirtyä etäopetukseen kahden vuorokauden varoitusajalla. Päätöksen mahdollisesta etäopetuksesta tekee aluehallintovirasto.

Kuhmoisten yhtenäiskoululla valmistauduttiin torstaina ja perjantaina ennakkotietojen perusteella siihen, että ensi viikolla vietettävän talviloman jälkeen 7.–9. luokkien oppilaat ja lukion opiskelijat jatkaisivat kolme viikkoa etäopetuksessa. Oppilaat ja ne opettajat, joilla ei ole muuta opetusta koululla, ottivat lomalle lähtiessään tarvittavat välineet mukaan.

– Todennäköisesti näin käy, että etäopetukseen joudutaan, arvioi sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala vielä perjantaina iltapäivällä.

Pandemiaohjausryhmä pitää voimassa myös entiset suosituksensa. Tämä tarkoittaa, että alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset sekä työväen- ja musiikkiopistojen toiminta voivat jatkua toistaiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Pirkanmaalla 10 henkilön kokoontumisrajoitusta maaliskuun loppuun asti.

Maan hallitus valmistelee kuitenkin ravintoloiden sulkemista kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen myös kiihtymisvaiheen alueilla, joihin Pirkanmaa kuuluu.

Mikko Latvala piti perjantaina hallituksen antamia suosituksia jossain määrin huonosti ajoitettuina.

– Olisin toivonut, että tämä päätös olisi tehty jo helmikuun alussa. Nyt kaksi kolmasosaa Suomesta ehtii jo talvilomalle ennen kuin rajoitukset alkavat. Ajallisesti tämä ei ollut paras valinta, mutta muutkin asiat varmasti vaikuttivat.

Päivi Hotokka

26.2.2021 klo 16.35: Juttua muokattu kauttaaltaan pandemiaohjausryhmän ja aluehallintoviraston tekemien päätösten perusteella.

Be the first to comment on "Koronanyrkki: ei perusteita etäopetukselle"

Vastaa