Koronatartuntoja ennätysmäärä – oireisia patistetaan testiin

Kotitestejä on jälleen saatavissa Kuhmoisista, vaikka ne välillä ovat olleet tilapäisesti loppu. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisissa on todettu 11 koronatartuntaa viime viikolla, sanoo Jämsän hallintoylilääkäri Jyri Moilanen tiedotteessa. Kaikki tartunnat on jäljitetty, ja ne ovat peräisin eri puolilta Suomea. Muutenkin alueella on koronavirusta liikkeellä ennätysmäärä.

– Jotta pystymme rajoittamaan taudin leviämistä, pyydän kaikkia oireilevia varaamaan testiajan, jotta tartunnan saaneet voidaan selvittää ja tartuttavuuden ajaksi eristää, Moilanen toteaa.

Myös kotitestejä voi käyttää, mutta niistä saatuun negatiiviseen tulokseen ei voi sataprosenttisesti luottaa.

– Ennen kaikkea pyydän kaikkia rokottautumaan, pysymään oireisina kotona ja välttämään ylimääräisiä ihmiskontakteja, Moilanen jatkaa.

Hän muistuttaa myös maskien käytöstä ja riittävien etäisyyksien pitämisestä.

Harrastustilojen sulku jatkuu

Tämänhetkiset Pirkanmaan koronarajoitukset ovat voimassa perjantaihin asti. Tänään tiistaina pandemiaohjausryhmä on esittänyt, että sisätilojen sulkua jatketaan 22. tammikuuta asti. Sulku koskee kohtalaisen ja korkean riskin tiloja, esimerkiksi ryhmäliikuntatiloja. Myös yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään tähän asti.

Esityksessä rajoituksia lievennetään sen verran, että ulkotapahtumat olisivat sallittuja lauantaista 8. tammikuuta alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Koko Pirkanmaalla koronavirusta liikkuu hyvin paljon. Ilmaantuvuusluku on 911 tapausta 100 000 asukasta kohti, mutta luku ei kuvaa tartuntojen todellista määrää, koska kaikkia sairastuneita ei testata terveydenhuollossa. Enää 19 prosenttia tartunnoista on pystytty jäljittämään.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Koronatartuntoja ennätysmäärä – oireisia patistetaan testiin"

Vastaa