Koulua esitetään pallokentän paikalle

Monitoimiareenalla pelattiin nuorisovaltuuston ja kunnanvaltuutettujen jalkapallo-ottelu kesäkuussa. Suunnitelmassa areena säilyy, mutta koulu rakennettaisiin sen takana olevalle hiekkakentälle. Kuva: Päivi Hotokka

Mikäli ohjausryhmän esitys toteutuu, uusi koulurakennus rakennetaan nykyisen hiekkakentän paikalle. Uutta monitoimiareenaa ei tarvitse rakentamisen vuoksi purkaa, mutta frisbeegolfrataa jouduttaisiin muuttamaan hiukan. Rakennuksesta tulisi yksikerroksinen.

Kunnanhallitus käsittelee koulun rakennuspaikkaa, rakennesuunnitelmaa ja hankesuunnitelman tilaamista maanantaina.

Ohjausryhmä perustelee esitystään sillä, että näin sijoitettuna rakennukselle ja rakennustyömaalle olisi riittävästi tilaa. Rakentaminen voidaan myös toteuttaa turvallisesti, koska paikka on riittävän sivussa koulun toiminnasta. Etuna pidetään lisäksi, että vanhan liikuntasalin purkaminen voidaan haluttaessa siirtää A-rakennuksen purkamisen yhteyteen.

Suunnitelmassa pallokenttä jouduttaisiin siirtämään. Uusi pallokenttä rakennettaisiin purettavan A-rakennuksen paikalle. Rakennustöiden aikana luistelurata olisi väliaikaisesti C-rakennuksen takana pienemmällä pallokentällä ja liikuntatunteihin käytettäisiin myös urheilukenttää.

Pallokenttä on ollut osa liikuntapaikkojen kunnostushanketta, johon on saatu valtionavustusta. Kunta selvittää, joudutaanko avustuksesta osa maksamaan takaisin, mikäli koulu rakennetaan kentän paikalle.

Yksikerroksinen koulu on ohjausryhmän mielestä pedagogisesti toimivampi kuin kaksikerroksinen, koska tilojen jakaminen ja muunteleminen on helpompaa. Myös esteettömyys on helpompi toteuttaa, koska hissejä ei tarvita. Ohjausryhmän mukaan yksikerroksisuus antaa uusia vaihtoehtoja runkomateriaalien valintaan.

Koulun hankesuunnitelman tarjouskilpailuun ei saatu pyyntöä vastaavia tarjouksia. Siksi ohjausryhmä esittää, että hankesuunnitelma tilataan suorahankintana Harri Valkoselta ja Sitowise Oy:ltä.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Koulua esitetään pallokentän paikalle"

Vastaa