Koululaisille kuukausittainen ruokakassi

Ruokakassi sisältää kuiva- ja tuoretavaraa. Kuva ei ole esimerkki kassin sisällöstä, koska siitä ei ole vielä lopullisesti päätetty. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisten kunta alkaa jakaa ruokakasseja etäopetuksessa olevien koululaisten koteihin. Tarjolla on yksi ruokakassi kuukautta kohti huhti- ja toukokuussa. Jakelu korvaa puuttuvaa kouluruokailua. 

Kouluruokailuun ei ole tehty valtakunnallista linjausta, joten kunnat ovat tehneet omia ratkaisujaan, sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala kertoo. 

Jämsässä ruokakassi jaetaan viikoittain. Kuhmoisissa ei haluttu epidemiatilanteessa jokaviikkoista jakotilaisuutta, joten päätettiin valmistella isompi ruokakassi kerran kuussa. 

Kassin arvo on suunnilleen sama kuin kuukauden kouluruokailuihin käytettävä summa oppilasta kohti. Kassi sisältää peruselintarvikkeita, sekä kuiva- että tuoretavaraa. Näistä jokainen perhe voi valmistaa haluamiaan ruokia. 

– Meillä ei ole realistista, että voisimme valmistaa kylmiä ruokia kotona lämmitettäviksi, Latvala sanoo. 

Padasjoella on tämän viikon maanantaista lähtien jaettu koululaisille kotona lämmitettäviä kylmäateriapakkauksia, jotka sisältävät lounaat 2–3 päivän tarpeisiin. 

Kuhmoisten yhtenäiskoulun oppilaiden huoltajilta on pyydetty nopealla aikataululla ilmoituksia siitä, haluavatko he ruokakassin, sillä ensimmäinen jako on suunniteltu jo ensi viikolle. Pääsääntöisesti kassit haetaan koululta. 

Ruokakassi tarjotaan esi- ja perusopetuksen oppilaille sekä lukion opiskelijoille, mutta ei abiturienteille. Kodeille tarjotaan yksi kassi oppilasta kohti kerran kuussa. 

Päivi Hotokka 

Be the first to comment on "Koululaisille kuukausittainen ruokakassi"

Vastaa