Koulun kaikki rakennukset saneerauksen tarpeessa

Päätöksiä koulurakennusten tulevaisuudesta tehdään toukokuussa. Vähintään A-rakennuksen lattia on avattava ja maata poistettava. Kuva: Sari Heliövaara

Kuhmoisten yhtenäiskoulun B- ja C-rakennuksista tehdyt materiaalitutkimukset ovat valmistuneet. Molempien rakennusten rakenteissa havaittiin puutteita, mutta mitään terveydelle haitallista, kuten kohonneita kosteuspitoisuuksia tai kosteuden aiheuttamaa mikrobikasvustoa, ei tullut ilmi. Molempia rakennuksia voidaan edelleen käyttää opetustarkoituksessa, mutta ne ovat rakennusteknisesti laajan saneerauksen tarpeessa.

A-rakennuksen alakerran lattiassa havaittiin syksyllä selvää kosteutta, mutta sisäilmatutkimuksissa ei löytynyt poikkeavia mikrobeja. Opetus siirrettiin kuitenkin tiloista muualle. Myös A-rakennuksen vanha liikuntasali on käyttökiellossa katolta sisään valuneen veden vuoksi.

Tammikuussa aloitettiin selvitystyö koulurakennusten tulevaisuudesta. Vaihtoehtoja ovat nykyisten koulurakennusten korjaaminen tai uuden koulurakennuksen rakentaminen. A-rakennuksessa odotettavissa on vähintään kostean maa-aineksen poisto rakennuksen alta ja lattioiden saneeraus.

Kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 8. huhtikuuta seminaariin kuulemaan valmistelun eri vaihtoehdot ja alustavat kustannusarviot. Seminaarissa esitellään valtuutetuille väistötilamahdollisuudet, koulukompleksin saneerauskustannusarvio ja vaihtoehtoisesti uuden koulun kustannusarvio sekä arvio valmistumisaikataulusta eri tilanteissa. Valtuutetut tutustuvat myös nykyisiin opetussuunnitelmiin, jotka asettavat erilaisia vaatimuksia opetustiloille.

Seminaarin jälkeen valtuutetuille varataan neljä viikkoa aikaa tutustua valmistelumateriaaliin. Valtuusto kokoontuu valmisteluseminaariin jälleen maanantaina 6. toukokuuta, jolloin se käy lähetekeskustelun koulun eri tulevaisuusvaihtoehdoista. Seminaarin jälkeen koulusaneerauksen ohjausryhmä laatii kunnanhallitukselle esityksen kouluratkaisusta, jota kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 13. toukokuuta. Valtuusto tekee koulupäätöksen 20. toukokuuta.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Koulun kaikki rakennukset saneerauksen tarpeessa"

Vastaa