Koulun paikasta kysytään kuntalaisilta

Uuden koulun paikasta järjestetään kuntalaisille kuulemistilaisuus. Kuva: Päivi Hotokka

Uuden koulun rakennuspaikasta järjestetään kuntalaistilaisuus, linjasi kunnanvaltuusto seminaarissaan maanantaina. Kunnanhallitus päättää paikasta kuulemistilaisuuden jälkeen.

Kouluhankkeen ohjausryhmä on esittänyt koulun paikaksi nykyistä pallokenttää. Osa kuntalaisista vastustaa tätä siksi, että muistitiedon mukaan paikan maaperä on kostea. Kunnanhallituksen kokouksessa tiistaina esitettiin myös vaihtoehtoinen rakennuspaikka, joka sijaitsee koulun nykyisen A-rakennuksen kaakkoispäädyssä, osittain kevyen liikenteen väylän, pyöräparkkipaikan ja frisbeegolf-radan alueella.

Kunnanhallitus päätti, että tällä vaihtoehtoisella rakennuspaikalla teetetään maaperätutkimus sillä edellytyksellä, että tutkimus saadaan tehtyä tämän vuoden puolella.

Myös pallokentän alueella on tehty maaperätutkimuksia.

– Maallikon on vaikea sanoa niistä mitään, mutta raportin lopussa lukee, että paikka on kelvollista rakennusmaata, eikä sitä tarvitse edes paaluttaa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Paajanen kertoi viime viikolla.

Kunnanhallitus päätti tiistaina, että koulu rakennetaan yksikerroksisena. Valinnanvaraa sellaisissa rakennuspaikoissa, joihin yksikerroksinen rakennus voidaan sijoittaa, on vain vähän. Tarkoituksena on, että A-rakennuksessa voidaan jatkaa koulunkäyntiä sillä aikaa, kun rakennustyöt ovat käynnissä.

Kunnanhallitus päätti ohjausryhmän esityksen mukaisesti myös, että koulun hankesuunnitelma tilataan suorahankintana Harri Valkoselta ja Sitowise Oy:ltä.

Päivi Hotokka

MUOKATTU 20.11. klo 10.47: Linjauksen kuntalaistilaisuuden järjestämisestä teki kunnanvaltuusto jo maanantaina, kyseessä ei ollut kunnanhallituksen päätös.

Be the first to comment on "Koulun paikasta kysytään kuntalaisilta"

Vastaa