Koulun paikka vaati kaksi äänestystä

Kouluhankkeen ohjausryhmän jäsen Eero Ikonen (kok.) ja puheenjohtaja Kati Hattunen (sd.) keskustelivat valtuuston kokouksen jälkeen maanantaina. Kuva: Päivi Hotokka

Yhtenäiskoulun uudisrakennus rakennetaan tuoreimmalle paikkavaihtoehdolle, pallokentän ja Paljumäen väliin. Valtuusto päätyi tähän vaihtoehtoon maanantai-iltana kahden äänestyksen jälkeen.

Kunnanhallitus esitti joulukuussa valtuustolle kahta vaihtoehtoa: pallokenttää ja sen takana sijaitsevaa aluetta. Kouluhankkeen ohjausryhmä oli pallokentän kannalla.

Valtuuston kokouksessa äänestykseen tuotiin vielä kolmas vaihtoehto, kun Risto Ojala (kd.) esitti koulun eteläpuolella ruokalan päädyssä sijaitsevaa paikkaa ja Ari Ampuja (ps.) kannatti esitystä. Tämä esitys kuitenkin hävisi äänin 18-3.

Ohjausryhmä ei suositellut tätä vaihtoehtoa muun muassa siksi, että rinne todennäköisesti vaatisi täyttöä, joka aiheuttaisi merkittäviä lisäkustannuksia. Ilman huomattavaa täyttöä paikalle mahtuisi vain kapearunkoinen rakennus.

Seuraavaksi valtuusto äänesti kunnanhallituksen esittämistä vaihtoehdoista. Pallokenttä sai 8 ääntä, ja kentän takana sijaitseva paikka voitti 13 äänellä.

Voittanutta ehdotusta hankkeen ohjausryhmä ei ehtinyt arvioida, mutta puheenjohtaja Kati Hattusen (sd.) mukaan ryhmä ei myöskään torjunut sitä.

Valtuutettu Kimmo Malin (kok.) moitti puheenvuorossaan sitä, että valtuusto ei hänen mielestään saanut riittäviä pohjatietoja päätöksen tekemiseen

– Ei analysoitu vaihtoehtojen kokonaisriskiä eikä aikataulua.

Hän peräänkuulutti myös kustannusarvioita eri vaihtoehdoista. Kunnan teknisen johtajan Mika Kyrön mukaan vaihtoehtojen kustannuksia ei pysty vertailemaan, koska kaikki kustannukset eivät ole tiedossa.

Päivi Hotokka

Muokattu 13.1. klo 21.54: Ruokalan etelä- tai kaakkoispuolinen rakennuspaikka ei kuulunut ohjausryhmän hylkäämiin vaihtoehtoihin, mutta ryhmä ei myöskään suositellut sitä.

Be the first to comment on "Koulun paikka vaati kaksi äänestystä"

Vastaa