Kuhmoisiin sekaparifrisbeegolfin SM-pronssia

Samuli Koskinen heittää ja Jenni Karppinen (keskellä) seuraa. Kuva: Mikko Makkonen/SFL/ Joen Liitokiekko

– Aika monta kertaa meidän piti lukea tuloslistaa ja kysyä toisiltamme, ollaanko me ihan oikeasti kolmansia, tuore frisbeegolfin sekaparin SM-pronssimitalisti Jenni Karppinen muistelee sunnuntain ilonhetkiä Joensuussa.

Kuhmoisten Disc Klupia edustavat Jenni Karppinen ja Samuli Koskinen ovat aiemmin heittäneet yhdessä lähinnä hupiparikisoja. Viikonloppuna Joensuussa heitetty sekaparien frisbeegolfin SM-kilpailu oli ensimmäinen iso kisa. Karppinen ja Koskinen lähtivät siihen ilman minkäänlaisia odotuksia, mutta tajusivat avauspäivän jälkeen olevansa kilpailussa kakkosina.

– Ensimmäinen kierros pelattiin Lykynlammen radalla best shot-kierroksena, eli molemmat heittävät, ja paremmasta heitosta jatketaan kierrosta eteenpäin. Se ei mennyt meiltä hyvin, ja kärki karkasi kauas, mutta toisaalta kolmansiin ei tullut kauheasti eroa, Karppinen kertaa.

Lauantain toinen kierros pelattiin Kontiorannan radalla tough shot-kierroksena, jossa parin molemmat osapuolet heittävät ja seuraavaan heittoon lähdetään huonommasta heitosta.

– Siinä teimmekin yhtäkkiä koko porukan parhaan kierrostuloksen, vaikka radalla oli muun muassa hallitseva Euroopan mestari pareineen ja muitakin kovia pelaajia, Karppinen hämmästelee.

Sunnuntain finaalikierrokselle Lykynlammen radalle, jossa parien piti heittää koko ajan vuorotellen, Karppinen ja Koskinen lähtivät toisena. Jännitys oli niin kova, etteivät he pystyneet seuraamaan kilpailun aikana tuloksia lainkaan. Siksi tulosluettelon avaaminen kisan päätyttyä tuntui uskomattomalta.

– Ajattelimme, että heitetään vaan, ja katsotaan mihin se riittää. Kyllä se todella yllätti, että se riitti näin korkealle, Karppinen päivitteli.

Jenni Karppinen lunasti jo viikko sitten paikan frisbeegolfin amatöörien SM-kilpailuun, joka heitetään elokuun puolivälissä Oulussa. Samassa karsintakilpailussa Kuhmoisista  SM-kilpailupaikan sai myös Jari Lehtonen. Karppinen kertoo, ettei amatöörien SM-kisa jää ainoaksi.

– Aion pyrkiä myös varsinaiseen SM-kilpailuun, joka heitetään viikkoa aiemmin Sipoossa. Sinne pääsee vain Suomen ranking-listan sijoituksen ja kisapaikkahaun kautta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kuhmoisiin sekaparifrisbeegolfin SM-pronssia"

Vastaa