Kuhmoisista neljä edustajaa kirkkovaltuustoon

Kuhmoisten seurakuntakodilla seurakuntavaalien ennakkoäänestyksen vaalivirkailijoina toimivat muun muassa Ari Ampuja ja Tarja Vesikallio. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoislaisista seurakuntavaaliehdokkaista suurimman äänipotin keräsi Kokoomus ja kirkon uudistajat -listan Lea Sinivaara. Sinivaara sai 96 ääntä, ja vertausluvulla mitattuna hän nousi sijalle 7 kaikista Hollolan seurakunnan ehdokkaista.

Kuhmoislaisten edustajien määrä Hollolan seurakunnan kirkkovaltuustossa laski viidestä neljään. Sinivaaran lisäksi valtuustoon valittiin Vesa-Pekka Carlson 79 äänellä, Kimmo Malin 51 äänellä ja Risto Ojala 34 äänellä.

Saara Westerholm jäi niukasti ensimmäiselle varasijalle 31 äänellä. Hänen vertauslukunsa oli 80,5, kun viimeisenä läpi päässeen Risto Ojalan vertausluku oli 81,1.

Ensi kauden kuhmoislaisia varavaltuutettuja ovat myös Juhani Luumi 21 äänellä ja Ulla Salmi 22 äänellä.

Maanantaina aamupäivällä saadun tiedon mukaan Hollolan seurakunnassa äänesti 2 958 äänioikeutettua, ja äänestysprosentiksi tuli 15,7.

Kuhmoisten äänestysalueen äänestysaktiivisuutta ei vielä ollut saatavilla, mutta jo ennakkoäänestyksen aikana äänestämässä kävi 11,8 prosenttia kuhmoislaisista äänioikeutetuista. Ennakkoäänestyksessä aktiivisin oli Padasjoen alue, missä äänesti 14,7 prosenttia.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää Kuhmoisten Sanomista keskiviikkona 23.11.

Be the first to comment on "Kuhmoisista neljä edustajaa kirkkovaltuustoon"

Vastaa