Kuhmoisten nuorista kertova kuvareportaasi sai kunniamaininnan kilpailussa

Antti Yrjösen palkittuun kuvareportaasiin kuuluva kuva, jossa Atte Unnaslahti lipeää bänditreenien päätyttyä ensin konfirmaatioharjoituksiin ja sieltä illanviettoon muiden isosten kanssa. Topias Isojärvi, Valtteri Poikala ja Alma Karevesi lähtevät kylälle.

Valokuvaaja Antti Yrjösen Kuhmoisissa kuvattu reportaasi on saanut kunniamaininnan Kuvajournalismi 2021 -kilpailussa reportaasien sarjassa. Reportaasi kertoo kuhmoislaisten nuorten kesästä: harrastuksista ja töistä.

Helsingin Sanomat on julkaissut kaksi Yrjösen ja toimittaja Simo Löytömäen Kuhmoisista tekemää reportaasia, ensimmäisen marraskuussa 2020 ja toisen elokuussa 2021. Molemmissa pääosassa ovat asukkaiden keski-iältä Manner-Suomen vanhimman kunnan nuoret.

Kesäistä juttua varten Yrjönen kävi Kuhmoisissa kaksi kertaa, kerran toimittajan kanssa ja toisen kerran saadakseen kuvia nuorten bändin keikalta.

Yrjönen kävi viime vuonna kuvausmatkoilla myös Etelä-Sudanissa, Keniassa ja Ugandassa, mutta halusi osallistua kilpailuun Kuhmoisissa tuotetulla kuvasarjalla.

– Se oli mielestäni parasta tuotosta, mitä viime vuonna on tullut tehtyä. Sitä on tehty aika paljon kuvat edellä, se oli ehkä eniten oikea reppari.

Alun perinkin Yrjösen ajatus oli seurata Kuhmoisten nuorten elämää pitkällä aikavälillä. Hän on saanut työhön apurahan Patricia Seppälän säätiöltä, joten kuvaaja nähdään Kuhmoisissa tulevaisuudessakin, kenties seuraavan kerran koulujen päättymisen tienoilla.

Antti Yrjönen palkittiin kuvajournalismikilpailussa myös vuoden uutiskuvasta, joka on otettu Elokapinan mielenosoituksessa.

Päivi Hotokka

Lue lisää palkitun kuvareportaasin synnystä ja Antti Yrjösen työskentelystä 13. huhtikuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Kuhmoisten nuorista kertova kuvareportaasi sai kunniamaininnan kilpailussa"

Vastaa