Kymmeniä lyhtyjä rikottiin Asilammentiellä

Ilkivallantekijät polkivat myös lyhtyjen kehykset lyttyyn. Kuva: Päivi Hotokka

Perjantaiaamuna Asilammentien lenkillä avautui lohduton näky. Iso osa tien varrelle ripustetuista lyhdyistä oli heitetty maahan ja poljettu rikki yön aikana.

Lasinsiruja oli paljon, ja myös lyhtyjen kehykset oli tallottu lyttyyn. Puoli kymmenen aikaan perjantaiaamuna kunnan viheraluetyöntekijät olivat keränneet jätesäkkiin jo ainakin toistakymmentä särjettyä lyhtyä parinsadan metrin matkalta.

Lyhtyjä ovat Asilammen lenkin varrelle tuoneet yhdistykset ja yhteisöt. Pimeiden iltojen valaisuun on kannustanut ja haastanut etenkin liikuntaporukka Kunnon miehet, jota luotsaa Kari Tuomola.

Tuomola kertoo olevansa tuhotyöstä aika vihainen.

– Jos Kunnon miesten lyhtyyn kosketaan, se tarkoittaa avointa sodan julistusta, hän puhisee.

Tuomola pitää ilkivaltaa surullisena etenkin siksi, että lyhtyjen valaisema ulkoilulenkki on ollut kuntalaisten yhteinen juttu.

– Ihmiset ovat lähteneet tähän hienosti mukaan. He ovat myös sytytelleet kynttilöitä, välillä iltaisin on palanut yli 20 lyhtyä.

Lenkkiä on Tuomolan mielestä alettu kiertää enemmän sen jälkeen, kun lyhdyt ovat tulleet.

Perjantaina aamulenkillä ollut Pekka Pohjola kauhisteli tien varrella tehtyä tuhoa. Hän heitteli syrjään lasinsirpaleita, jotka olivat vielä jääneet maahan kunnan työntekijöiden haravoinnin jälkeen. Kaikkia siruja on mahdotonta havaita kerralla.

– Nämä ovat teräviä piikkejä, jotka pistävät pyöränrenkaisiin ja koirien tassuihin. Tosi paljon niitä vielä jää tänne, kun lasia on jalalla survottu hiekkaan.

– Taitaa loppua tien valaiseminen tähän, Pohjola epäilee.

Kari Tuomola kuitenkin toivoo, että yhteisöt vielä jaksaisivat syksyllä tuoda lenkin varrelle uusia lyhtyjä.

Päivi Hotokka

Kunnan työntekijät keräsivät parinsadan metrin matkalta säkillisen rikottuja lyhtyjä.

Pekka Pohjola heitteli aamulenkillään maahan jääneitä lasinsiruja metsän puolelle.

Be the first to comment on "Kymmeniä lyhtyjä rikottiin Asilammentiellä"

Vastaa