Laaja maastopyöräilyreitti ensi kesäksi

Pyöräilyreitin varrella voi poikeata ihastelemaan esimerkiksi Linnavuoren maisemia, kun jättää pyörän hetkeksi syrjään. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisiin syntyy hankerahalla ja talkootyönä laaja maastopyöräilyreitti. Se kulkee Sahanrannan, Tervajärven, Linnavuoren ja Sarvajärven kautta Herettyyn sekä takaisin Kylämän eteläpuolelta.

Pituutta perusreitillä on noin 65 kilometriä, mutta siihen liittyy myös useita erillisiä vaativan maasto-osuuden lenkkejä. Kaikkiaan reittiä tulee jopa sata kilometriä. Heretyssä reitti yhdistyy Isojärven kansallispuiston pyöräilyreitteihin.

Reitin varrelle suunnitellaan myös taukopaikkoja. Tavoitteena on, että suuri osa reitistä on käytettävissä ensi kesänä.

Reitin teossa hyödynnetään suurimmaksi osaksi olemassa olevia metsäautoteitä ja polkuja, mutta joitakin pätkiä rakennetaan koskemattomaan maastoon.

Ajatus reitistä virisi liikuntaa ja maastopyöräilyä harrastavien kuhmoislaisten keskuudessa, ja aloituspalaverin kutsui kokoon Kiehtova Kuhmoinen -projektin työntekijä Panu Anttila. Kuhmoisten Kuhmurat -hankkeeksi nimettyä pyöräilyreittiä valmistelee nyt virallisesti urheiluseura Kuhmoisten Kumu.

Pyöräilyreittihankkeen kustannusarvio kokonaisuudessaan on 42 000 euroa. Hiukan yli puolet tästä saadaan avustuksena Euroopan maaseudun kehittämisrahastosta. Kustannusarvion loppuosa korvataan osittain talkootyönä, mutta hankkeessa mukana olevan Unto Sarvalan mukaan myös lahjoituksia otetaan vastaan, sillä reitin valmistuminen vaatii jonkin verran lisärahoitusta.

Päivi Hotokka

Lue pidempi juttu maastopyöräreitistä 22. elokuuta ilmestyneestä Kuhmoisten Sanomista.

2 Comments on "Laaja maastopyöräilyreitti ensi kesäksi"

  1. Juha Keurulainen | 24.8.2018 at 12:50 | Vastaa

    Mahtavaa!! Ei ole talkootoiminta Suomesta vielä kadonnut. Samantyyppinen hanke on valmistunut myös Hankasalmelle ja siellä oli ilo käydä. Kuhmoisiin kannattaa tämäkin takia ajaa vaikka kaukaa.

  2. Anonyymi | 12.9.2018 at 06:05 | Vastaa

    Tosi hienoa! Mainostakaa sitä sitten lisää kun se on valmis. Onko facebookissa? Olisin kaivannut ulkomaalaisten luontomatkailuvieraiden kanssa kesällä tällaista. Pääsisipä Päijälän suunnasta mukavasti reitille.

Vastaa