Laatikollinen Hot Wheels -autoja ja sisätrampoliini – päiväkotiverstaassa sai hullutella

Päiväkodin pääsuunnittelija, arkkitehti Anne Ranta-Eskola keräsi päiväkotiverstaassa osallistujien ideoita. Kuva Anna Karhila.

Kuhmoisten sivistystoimi järjesti tiistaina kaikille kuntalaisille ja kuntapäättäjille avoimen päiväkotiverstaan, jossa osallistujat saivat esittää ideoitaan tulevan päiväkodin suunnitteluun.

Verstaassa oli tavattavissa päiväkodin pääsuunnittelija, arkkitehti Anne Ranta-Eskola, projektiarkkitehti Miina-Liisa Salonen sekä Kuhmoisten varhaiskasvatuksen esimies Teija Mäkelä ja päiväkotityöryhmän puheenjohtaja Päivi Malin.

– Päiväkodista ei ole vielä piirretty viivaakaan, joten nyt on tuhannen taalan paikka tuoda omia, vaikka hullujakin ideoita esiin, Ranta-Eskola alusti.

Osallistujat jakautuivat ryhmiin, ja saivat eteensä listan, jossa oli lueteltu päiväkodin eri osia piha-alueista sisäänkäynteihin, sisätiloihin ja huoltotiloihin. Ryhmät saivat ehdottaa jokaiseen kohtaan omia ajatuksiaan, ja lopuksi suunnittelijat kirjasivat kaiken ylös.

Anne Rantala-Eskola ihastui erityisesti ehdotuksiin koko päiväkodissa näkyvästä lähiruokateemasta.

– Se sopisi erinomaisesti yhteen hirsirakentamisesta tulevien teemojen eli ekologisuuden ja terveellisuuden kanssa.

Osallistujat kannattivat yleisesti myös piha-alueelle mäkeä, sisätiloihin kodinomaisuutta ja turvallista paikkaa lasten ja vanhempien liikenteelle. Ehdotuksissa oli paljon villejä ja luovia ideoita ja hienoja yksityiskohtia, joihin kuuluivat esimerkiksi talvipuutarha, kasvimaa ja sisähiekkalaatikko. Ryhmän ainoa lapsiosallistuja toivoi muun muassa sisätrampoliinia ja laatikollista Hot Wheels -autoja.

Osallistujat olivat lähes yksimielisiä siitä, että päiväkodin ulkoasun pitäisi toistaa Kuhmolan klassisia yksityiskohtia, värejä ja muotoja.

– Päiväkotia ei voi suunnitella täysin tiukan klassismin ehdoilla, vaan ykkösasiana täytyy olla toiminnallisuus. Rakennuksesta tulee kuitenkin todennäköisesti moderni tulkinta klassismista, Ranta-Eskola lupaa.

 

Lue lisää päiväkodin suunnittelusta keskiviikkona 29. maaliskuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Laatikollinen Hot Wheels -autoja ja sisätrampoliini – päiväkotiverstaassa sai hullutella"

Vastaa