Loistava sää kruunasi rallipäivän

Kuhmoisista lähtöisin oleva Ville Lehtonen oli kartanlukijansa Minna Lindroosin kanssa erinomaisessa vedossa vielä viimeisellä, Haikupohjassa ajetulla erikoiskokeella. Kuva Anna Karhila.

– Hyvä keli, hyvät tiet, nyt lähdetään nauttimaan!

Näin kiteytti tunnelmat lähdössä Kuhmoisten Sora -ralliin numerolla 118 lähtenyt, Kuhmoisista kotoisin oleva Ville Lehtonen. Jännitystäkin oli ilmassa – autokunnan kartturina oli kokenut, naisten Suomen mestaruuttakin juhlinut Minna Lindroos, mutta Lehtoselle itselleen ralli oli vasta toinen ja ensimmäinen takavetoisella autolla ajettu.

Päällimmäiseksi tavoitteeksi Lehtonen myönsi lähdössä kymmenien muiden tavoin maalin pääsyn. Se toteutui ja ylittyikin, sillä tuloksena B-junioriluokan yleiskilpailuissa oli kunniakas 8. tila.

Ville Lehtonen ja Minna Lindroos lähtivät kannustushuutojen saatteleman Kuhmolan pihasta.

Ville Lehtonen ja Minna Lindroos lähtivät kannustushuutojen saatteleman Kuhmolan pihasta.

Samassa luokassa Lehtosen kanssa ajoi toinenkin Kuhmoisista syntyjään oleva kuljettaja Aki Suni, joka oli luokassa 22. Päijälässä syntynyt, nykyään Jämsässä asuva Jarkko Sihvo puolestaan ajoi Toyota Satrletilla yleiskilpailussa sijalle 14 ja omassa luokassaan sijalle 7.

Koko rallin nopein oli ennakkosuosikin paineitakin kantanut, numerolla 134 kilpaillut Jarkko Särkkä (seura MhMK), joka ajoi nuottiluokassa. Nuorten luokan voitti 6 Roni Kauppi (KR-TEAM ry), sladisarjan 18 Hannu Ruohorinne (HRF), naisten luokan 27 Sanna-Kaisa Tillikka (EPUA), Historic-sarjan 39 Jari Nurminen (KorUA/MK), V71600 ja Trophy-luokan 47 Pasi Laaksomaa (Päij-HUA), yleisen luokan 70 Mika Rampanen (KorUA/MK), A-juoniorit 84 Joonas Lehtola (LaihUA) ja B-juniorit 107 Jaakko Tulla (LMM).

Rallin kaikki tulokset ovat nähtävillä sivulla ajaksi.fi

Rallipäivä oli erittäin onnistunut, sillä sekä kilpailijat että yleisö kehuivat kilvan säätä, reittejä ja järjestelyitä.

Lue lisää Kuhmoisten Sora -rallin tunnelmista keskiviikon 15. maaliskuuta Kuhmoisten Sanomista!

Anna Karhila

Korjattu 22.00 muutama kirjoitusvirhe.

Be the first to comment on "Loistava sää kruunasi rallipäivän"

Vastaa