Loppuvuoden elokuvat ja kunnan tapahtumat perutaan

Nimby-elokuva nähdään vielä ensi sunnuntaina.

Kuhmoisten kunta on linjannut, että koronaepidemian leviämisen estämiseksi sekä elokuvanäytökset että kunnan suuret tapahtumat perutaan marras- ja joulukuulta. Vielä ensi sunnuntaina järjestetään Nimby-elokuvan esitys, mutta tämän jälkeen näytöksiä ei loppuvuonna ole.

Sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala kertoo, että päätös tehtiin varotoimenpiteenä. Elokuvien kävijämäärä on vaihdellut, ja enimmillään katsojia saattaa olla yli 50. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei suosittele yli 50 henkilön tapahtumien järjestämistä.

– Emme ota kunnassa turhia riskejä. Esimerkiksi Karpo-elokuvassa katsojia oli aika paljon. Voimme järjestää turvavälit, mutta pysyvätkö hygienia-asiat silti kunnossa? Latvala pohtii.

Hänen mukaansa elokuvanäytösten keskeyttämistä pohdittiin jo alkusyksystä. Katsojamäärä on tänä syksynä ollut selvästi pienempi kuin muina vuosina.

Kunnan perinteinen itsenäisyyspäivän juhla toteutetaan tänä vuonna sähköisesti. Luvassa on jonkinlainen lähetys tai video. Myös marraskuulle suunniteltu Kuhmoisten maakunnanvaihtoon liittyvä kuntalaistilaisuus joudutaan perumaan.

– Yksiköt voivat harkita omien tapahtumiensa järjestämisen itse, Latvala sanoo.

Esimerkiksi ensi viikolla kirjastossa pidettävä sahan historiasta kertova tilaisuus järjestetään, mutta osallistujien tulee käyttää kasvomaskia.

Lisäksi kunta painottaa suosittelevansa kasvomaskin käyttöä palveluissaan. Linjausta on selvennetty siten, että asiakaspalvelutilanteessa sekä kunnan työntekijän että asiakkaan tulisi käyttää maskia.

Kunnan julkiset palvelut pysyvät kuitenkin auki, mukaan lukien kirjasto ja Kuhmola. Kunnan työntekijät noudattavat kuitenkin etätyösuositusta, eivätkä välttämättä aina ole tavattavissa kunnanvirastossa.

Kunnan liikuntaryhmät jatkavat toistaiseksi normaalisti, ja liikunta- ja kuntosali pidetään auki.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Loppuvuoden elokuvat ja kunnan tapahtumat perutaan"

Vastaa