Uutiset

Makasiinissa kansainvälinen kattaus

”Pihlajakosken tuli” on Saarikiven salaisella reseptillä valmistettu chiliseos,...
”Pihlajakosken tuli” on Saarikiven salaisella reseptillä valmistettu chiliseos, jota Pihlajakosken Makasiinikahvilan yrittäjä Sigalit Saarikivi myy pikkupurkeissa kotiin vietäväksi. – Ensin maistuu tulisuus, sitten tulevat maut esille, Saarikivi kertoo.

Kahvilayrittäjän päivä alkaa aikaisin aamulla.

– Laitan taikinan kohoamaan ja saatan mennä laiturille onkimaan. Nautin täällä olemisesta, sanoo Pihlajakosken Makasiinikahvilan uusi yrittäjä Sigalit Saarikivi, ystävien kesken Sigi.

Kahvilassa saa tänä kesänä palvelua niin suomen, saksan, englannin, ranskan, heprean kuin ruotsinkin kielellä. Monessa eri maassa eläneenä ja monen mutkan kautta Helsingissä viimeksi asunut Saarikivi muutti kesäksi Kuhmoisiin.

– Olen puhunut viimeisen kymmenen päivän aikana enemmän suomea kuin aikaisempana kahtenakymmenenä vuotena. Ymmärrän suomea ja puhun sitä mielelläni, Helsingissä sitä vaan ei ole tarvinnut, hän nauraa.

Kuhmoinen on Saarikivelle tuttu entuudestaan hänen poikansa morsiamen perheen kesäpaikkakuntana. Kyseinen perhe vinkkasi Saarikivelle vapautuneesta yrityspaikasta tuntien hänen kokkaus- ja leipomistaitonsa.

Sisustus on uuden yrittäjän oloinen. Tiskin taustaseinä on maalattu makuhermoja kutkuttavaksi purppuranpunaiseksi.

– Nimeni on hepreaksi orvokki. Ehkä siksi olen aina pitänyt purppurasta ja fuksian punaisesta, Saarikivi sanoo.

Asiakkaat ovat löytäneet jo oman suosikkipullansa. Mikä se on – sen voit lukea viikon 25 Kuhmoisten Sanomista. Näköislehden irtonumeron voit ostaa täältä.

KategoriaUutiset

Kommentoi

Nimi ja sähköpostiosoite tulee vain toimituksen käyttöön. Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaselosteen.