Mällykäisen vedenottamo toistaiseksi pois käytöstä

Mällykäisen vedenottamossa vesi käsitellään aktiivihiilisuodattimilla ja desinfioidaan ultraviolettivalolla. Kuva on vuodelta 2015. Kuva: Päivi Hotokka

Kunnan vesilaitoksen Mällykäisen vedenottamossa on havaittu pieniä määriä kolibakteereja. Bakteerit löydettiin rutiinitutkimuksissa käsittelemättömästä vedestä. Puhdistetusta vesijohtovedestä epäpuhtauksia ei ole löytynyt.

Tällä hetkellä molemmat Mällykäisen vedenottamon kaivot ovat pois käytöstä. Kaikki vesijohtoverkoston vesi otetaan Kylmälähteen vedenottamosta, jonka vesivarat riittävät kunnan käyttöön.

Mällykäisen vedenottamon kaivot puhdistetaan ja desinfioidaan keskiviikkona 18. joulukuuta. Niistä otetaan bakteerinäytteet ennen veden pumppaamista vesitorniin ja verkostoon. Näytteiden tulokset saadaan aikaisintaan perjantaina 20. joulukuuta.

Kun kaivot otetaan jälleen käyttöön, bakteeripitoisuutta seurataan alussa tihennetysti.

Vesilaitoksen mukaan on erittäin todennäköistä, että bakteerit ovat peräisin pintavedestä. Syksyn pohjavesiolosuhteet olivat poikkeukselliset, koska kahden kuivan kesän jälkeen vesi oli matalalla. Sen sijaan loppusyksystä vettä on satanut runsaasti.

Kuhmoisten Sanomat

 

Be the first to comment on "Mällykäisen vedenottamo toistaiseksi pois käytöstä"

Vastaa