Maskit mukaan kirjastoon, elokuviin ja bussiin

Kasvomaski on syytä harjoitella pukemaan oikein. Kuva: Anna Karhila

Kuhmoisten kunta suosittelee kasvomaskien käyttöä kaikissa kunnan palveluissa. Suositus pitää sisällään esimerkiksi kirjaston, elokuvanäytökset ja kunnanviraston.

Kunta perustelee suositusta siten, että koronavirustartuntojen määrä on viime aikoina kasvanut huomattavasti Kuhmoisia ympäröivällä alueella.

Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiri antoi tiistaina iltapäivällä oman suosituksensa maskien käytöstä. Kasvomaskia tulisi käyttää muun muassa joukkoliikenteessä, teatterissa, konserteissa, urheilutapahtumissa, uskonnollisissa tilaisuuksissa sekä ulkotapahtumissa, jossa ei voi pitää riittävää etäisyyttä.

Toisen asteen oppilaitoksissa maskia ei vielä ole tarpeen käyttää, sillä sairaanhoitopiirin mukaan koululaisten tähänastiset tartunnat ovat olleet peräisin vapaa-ajalta.

Kuhmoisten yhtenäiskoulun rehtori Juha Nupponen kertoo, että maskien käytöstä on keskusteltu lukion opiskelijoiden kanssa. Niitä on ollut tarjolla, mutta opiskelijat eivät ole olleet innostuneita käyttämään maskeja.

– Jos maskisuositus tulee oppilaitoksiin, muistutamme asiasta ja maskeja pidetään edelleen tarjolla.

Vähävaraisille kuhmoislaisille kasvomaskeja on tarjolla kirjaston palvelupisteessä.

Noin puolessa Pirkanmaalla syksyn aikana todetuista tartunnoista tartunnan lähde on tiedossa. Elokuun puolenvälin jälkeen on todettu 165 uutta koronatapausta. Sadasta tunnetusta tartunnasta 23 on saatu perheiden sisältä, 23 työpaikalta, 15 koululaisten vapaa-ajalla, 13 opiskelijoiden vapaa-ajan yhdessäolosta, 12 hoitolaitoksesta ja viisi yökerhoista. Pienillä lapsilla ei ole todettu yhtään tartuntaa.

Jämsässä koronatartuntoja on tilastoitu tänä vuonna 17, ja näistä viisi on tullut ilmi tällä ja viime viikolla. Jämsän Seudun haastatteleman hallintoylilääkäri Jyri Moilasen mukaan kyse on kahdesta eri tartuntaketjusta. Kangasalla tartuntojen kokonaisluku on 16.

Kuhmoisissa ja Padasjoella tartuntojen määrä on pysynyt alle viiden.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Maskit mukaan kirjastoon, elokuviin ja bussiin"

Vastaa