MM-ralli jää välistä tänä vuonna

Pihlajakosken satamaan kerääntyi viime vuonna ihmisiä katsomaan, kun muun muassa WRC2 Pro -luokan voittaja Kalle Rovanperä kurvaili erikoiskokeella. Kuva: AKK Sports Oy/ Taneli Niinimäki

Rallikansaa ei nähdä Kuhmoisissa tänä kesänä. Suomen MM-rallin järjestäjä AKK Sports Oy ilmoitti keskiviikkona, että ralli siirtyy vuoteen 2021.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo, että järjestäjät tutkivat tapahtuman siirtämistä myöhemmälle syksyyn, mutta epävarmuustekijät olivat niin suuret, että peruuttaminen katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi.

Järjestäjäorganisaation mukaan MM-rallin järjestämisessä vain kahden kuukauden päästä on liikaa avoimia tekijöitä ja riskejä.

Tällä hetkellä ei esimerkiksi ole selvyyttä, jatkuvatko yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset heinäkuun jälkeen. Ei myöskään tiedetä, onko ulkomaalaisten kilpailijoiden, tiimien ja katsojien matkustaminen Suomeen mahdollista. Siten myös tapahtuman taloudelliset riskit kasvavat.

– Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan, sanoo rallin promoottori Jani Backman.

– Erityisesti haluamme kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka olivat jo sitoutuneet tämän vuoden tapahtuman läpivientiin ja tehneet sitä ammattiorganisaatiomme rinnalla aina viime syksystä saakka, Kai Tarkiainen lisää.

Suomen MM-ralli olisi tänä vuonna täyttänyt 70 vuotta, ja vuorossa olisi ollut juhlakilpailu. Juhlinta siirtyy nyt seuraavaan kesään.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "MM-ralli jää välistä tänä vuonna"

Vastaa