MM-rallilla uutta reittiä Pihlajakoskella

Jari-Matti Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila sijoittuivat kolmanneksi MM-rallin Suomen osakilpailussa viime kesänä. Kuva: AKK Sports Oy / Toni Ollikainen

MM-rallia ajetaan jälleen tänä vuonna Kuhmoisissa kahdella tutulla erikoiskokeella Pihlajakoskella ja Päijälässä. Perinteiselle paikalleen elokuun alkuun paluun tekevän Neste Rallin reitti julkistettiin tänään Ylen aamu-tv:ssä.

Reittiä lähetyksessä esitelleet apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Skodan rallikuljettaja Kalle Rovanperä nostivat rallin kiinnostavimpana erikoiskokeena esiin lauantaina 3. elokuuta ajettavan Pihlajakosken EK:n. Lauantain aloittava Pihlajakoski on kokenut suurimman muutoksen viime vuotiseen nähden.

– Pihlajakoski on entistäkin herkullisempi pätkä. Siinä on heti alussa noin 10 kilometriä uutta tietä, jota ei ole Suomen MM-rallissa koskaan aiemmin ajettu, Nuutinen hehkuttaa.

Rovanperä muisteli lähetyksessä viime vuoden dramaattista hetkiä Pihlajakosken EK:lla, jossa ajoi johtoasemassa lähes koko pätkän konepelti pystyssä iskarin tultua siitä läpi.

– Oli siistiä, kun ajoimme Pihlajakoskelta huoltoon rikkinäisellä autolla. En ole koskaan nähnyt niin paljon ihmisiä hurraamassa ja kannustamassa meitä, muisteli Rovanperä.

Pihlajakoskelta siirrytään kohti rallin pisintä erikoiskoetta Päijälää, jossa ajetaan täsmälleen vuoden 2017 mukaista reittiä.

– Päijälä on sellainen erikoiskoe, johon Neste Ralli hyvin identifioituu. Mukana on yksi rallin kuuluisimmista mutkista reitin puolivälin vaiheilla. Monella kuskilla on varmasti vaikeuksia nimenomaan tässä kohtaa, arvioi Kari Nuutinen.

Molemmat Kuhmoisten erikoiskokeet ajetaan lauantaina tuttuun tapaan kahteen otteeseen.

Lisää MM-rallin kuulumisia ensi viikon lehdessä.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "MM-rallilla uutta reittiä Pihlajakoskella"

Vastaa