MM-rallin reitti julki: Päijälä kutsuu rallituristeja jälleen elokuussa

Vuonna 2021 MM-ralli ajettiin poikkeuksellisesti lokakuussa. Tuolloin Päijälän erikoiskoe kulki pohjoisesta etelään, ensi kesänä päinvastoin. Kuva: Päivi Hotokka

Suomen MM-ralli ajetaan tänä vuonna jälleen nelipäiväisenä 4.–7. elokuuta. Kuhmoisten päivä on tutusti lauantai, jolloin Päijälän erikoiskoe käynnistää kisapäivän.

Päijälän erikoiskoe ajetaan samaan suuntaan kuin vuonna 2019 eli etelästä pohjoiseen, Liehuntieltä Päijälän kylään ja sieltä Päijäläntietä eteenpäin. Pituutta kokeella on 20,3 kilometriä.

Toinen Kuhmoisten suunnalla, tosin kokonaan Jämsän puolella, ajettava erikoiskoe on tänä vuonna nimeltään Rapsula. Se sisältää osia aiemmin ajetuista Rapsulan, Kakariston ja Arvajan erikoiskokeista. Reitti kulkee Rapsulantietä, Okskulmantietä ja Pitkäjärventietä. Rapsulan erikoiskokeen pituus on 20,6 kilometriä.

Päijälän ja Rapsulan erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, peräjälkeen ensimmäiseksi aamulla ja toisen kerran iltapäivällä.

Kilpailun järjestäjien mukaan noin puolet MM-rallin reitistä on uudistunut syksyn 2021 kilpailuun verrattuna. Mukana on lähes kymmenen prosenttia tieosuuksia, joita ei ole ajettu WRC-autojen kilpailuissa.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "MM-rallin reitti julki: Päijälä kutsuu rallituristeja jälleen elokuussa"

Vastaa