Nouda lehti toimituksesta ja nauti samalla glögistä

Postin lakon vuoksi Kuhmoisten Sanomia ei saada ensi viikolla jaettua tilaajien postiluukkuihin. Kuva: Päivi Hotokka

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) lakko alkoi maanantaina 11. marraskuuta. Tämä aiheuttaa pitkiä viiveitä painettujen lähetysten jakeluun. Myöskään Kuhmoisten Sanomia ei jaeta normaalin aikataulun mukaisesti.

Sunnuntaina 10. marraskuuta PAU ilmoitti , että mikäli työehdoista ei päästä sopuun, postin lakko jatkuu 8. joulukuuta asti eli yhteensä neljä viikkoa. Työtaistelun osapuolet neuvottelevat seuraavan kerran keskiviikkona 13. marraskuuta.

Jakeluongelmien vuoksi Kuhmoisten Sanomat julkaistaan lakon aikana kaikille avoimena näköislehtenä lehden nettisivulla heti keskiviikkoaamuna. Maksuton linkki on tässä.  Lehden lukeminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Lisäksi tilaajat voivat noutaa paperisen lehden Kuhmoisten Sanomien toimituksesta, osoitteesta Toritie 52. Keskiviikkoisin lehden hakijat voivat samalla nauttia toimituksessa glögitarjoilusta. Asiakaspalvelu pidetään poikkeuksellisesti avoinna keskiviikkoisin kello 9.30-17.00 ja torstaisin kello 9.30-15.

Lehti toimitetaan kaikille tilaajille myös postin mukana, ja se jaetaan, kun lakkotilanne sallii. Postin mukaan viivästykset voivat olla jopa viikkoja.

Postin ja sen työntekijöiden riita koskee ennen kaikkea pakettilajittelijoiden palkkaa ja työehtosopimusta. Kuhmoisten Sanomat pahoittelee jakeluhäiriötä, johon paikallislehti ei ole voinut vaikuttaa.

Lakko estää myös virallisten kirjeiden kulun. Tampereen yliopistollinen sairaala kannustaa käyttämään sähköisen asioinnin palvelua Oma Taysia. Tays ottaa lisäksi puhelimitse yhteyttä, mikäli asiakkaalla on odotettavissa vastaanottoaika tai toimenpide sairaalassa. Samoin toimivat Jämsän Terveys ja Jokilaakson sairaala.

Päivi Hotokka

JUTTUA PÄIVITETTY 12.11.2019 klo 11.30

Be the first to comment on "Nouda lehti toimituksesta ja nauti samalla glögistä"

Vastaa