Osa maastopyöräreitistä nyt koekäytössä

Kuhmoisten Kuhmurat -maastopyöräreitin ensimmäisiä kilometrejä pääsee koeajamaan. Lähtöpaikka sijaitsee paloaseman takana. Juha Pohjonen näyttää mallia. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisten Kuhmurat -maastopyöräreitistä voi nyt käydä hakemassa ensimakua. Reitin alkupää avattiin pyöräilijöille tänään maanantaina. Poluilla pystyy tekemään useamman 4–15 kilometrin pituisen lenkin. Testattavana on niin helppoa, vaativaa kuin erittäin vaikeaakin reittiä.

Reitin alkupiste on paloaseman takana, missä on nähtävillä kartta ja ohjeet liikkujille. Karttoja ei vielä ole saatavilla paperisena, mutta lähtöpaikan taulusta voi napata kuvan mukaansa, neuvovat hankkeen puuhamiehet Unto Sarvala ja Juha Pohjonen.

Vihreällä merkityt helpot reitit sopivat myös aloittelijoille ja tavallisille leveärenkaisille polkupyörille. Punaiset reitit ovat aloittelijoille vaikeita ja kokeneillekin raskaita. Mustat erittäin vaikeat reitit kannattaa harrastajankin ajaa ensin hyvin varovasti tai käydä ensin katsomassa kävellen.

Sarvala ja Pohjonen lisäävät, että reitillä saa myös patikoida ja ratsastaa, mutta ei liikkua millään moottoriajoneuvolla.

– Toivommekin poluille paljon käyttöä, jotta ne eivät heinity.

– Väistämisvelvollisuus on kaikilla, kun reitillä liikutaan.

Miehet muistuttavat myös, että maasto on metsätalouskäytössä, mikä tarkoittaa, että metsäteillä liikkuu työkoneita.

Koko 70 kilometrin mittaisen maastopyöräreitin avajaisia suunnitellaan syyskuulle.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta myös tällä viikolla ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomista.

Pyöräilyreitillä pystyy tekemään lenkkejä Piupau-mäelle, Karijärvelle tai Solkerinvuorelle. Klikkaamalla kuvaa saat avattua pdf-muotoisen kartan.

2 Comments on "Osa maastopyöräreitistä nyt koekäytössä"

  1. Jerry Rask | 24.6.2019 at 21:11 | Vastaa

    Reitin suunnittelijathan voisi käydä ajaan reiteistä GPX-jäljet vaikkapa jälki.fi:hin niin löytyis radat helposti ilman seikkailuja.

  2. Sirkka Turkki | 25.6.2019 at 07:37 | Vastaa

    Nyt kaduttaa kun myin pois Kuhmoisten kotini! Tehän osaatte repäistä!

Vastaa