Ostolääkäri hammashoidon jonoa purkamaan

Kuhmoisten pitkää hammashoidon jonoa aletaan purkaa ostopalvelun avulla. Hammashoitolassa aloittaa parin viikon sisään toinen kokoaikainen hammaslääkäri.

– Uskon, että juhannukseen mennessä jonotilanne on jo ihan toinen, sanoo Jämsä-Kuhmoinen yhteistoiminta-alueen hallintoylilääkäri Matias Lahti.

Tällä hetkellä Kuhmoisissa saa aikoja hammashoitoon noin puolen vuoden päähän.

Hammaslääkäripalvelu Kuhmoisiin ostetaan Mehiläiseltä, joka voitti Jämsän kaupungin järjestämän kilpailutuksen. Hammaslääkäriä varten varustetaan toinen, suuhygienistin vastaanottotilana palvellut hoitohuone.

–  Jatkossa tarjolla on myös ilta- ja viikonloppuaikoja. Toivoakseni se palvelee kuntalaisia hyvin, sanoo Lahti.

Ostopalvelusta on sovittu tällä erää kesäkuun loppuun. Jotta hammashoidon jonot eivät pitenisi loma-ajalla heti uudestaan, pidetään hammashoitola avoinna läpi kesän.

– Katsomme nyt, miten tilanne kehittyy ja arvioimme myöhemmin uudelleen, onko ostopalvelulle tarvetta jatkossakin.

Järjestelyyn päädyttiin Kuhmoisten kunnan ja hammashoidon järjestämisestä vastaavan Jämsän kaupungin välisissä neuvotteluissa, kun syksystä asti avoinna ollutta suuhygienistin paikkaa ei useista yrityksistä huolimatta saatu täytettyä.

– Ajatuksena oli, että palkkaamalla suoraan työsuhteeseen kokopäiväisen suuhygienistin pystymme pitämään jonot kohtuullisina. Paikka oli useaan otteeseen avoinna ja sitä haettiinkin, mutta kukaan ei kuitenkaan ottanut tehtävää vastaan. Päädyimme lopulta ostopalveluun, vaikka sillä onkin hintansa, kertoo Lahti.

Ostopalvelun kustannuksista vastaa yhteistoiminta-alueen sopimuksen mukaisesti Kuhmoisten kunta.

Lisää Kuhmoisten hammashoidon tilanteesta ensi viikon lehdessä.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Ostolääkäri hammashoidon jonoa purkamaan"

Vastaa