Osuuspankkien yhdistyminen varmistui

Kuhmoisten Osuuspankin yhdistyminen Järvi-Hämeen Osuuspankkiin varmistui torstai-iltana, kun Kuhmoisten Osuuspankin edustajisto hyväksyi yksimielisesti hallituksen esityksen pankkien yhdistymisestä. Järvi-Hämeen Osuuspankin edustajisto hyväksyi osaltaan yhdistymisen yksimielisesti jo keskiviikkoiltana.

– Suhtautuminen yhdistymiseen molempien pankkien asiakkaiden, henkilöstön ja luottamushenkilöiden keskuudessa on ollut erittäin positiivinen koko prosessin ajan, ainoat soraäänet ovat tulleet muiden pankkien asiakkaiden keskuudesta, toteaa toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa.

­Kuhmoisten Osuuspankki sulautuu Järvi-Hämeen Osuuspankkiin elokuun 1. päivä. Käytännössä tilien ja järjestelmien tekninen yhdistyminen tapahtuu syyskuussa, ja aiheuttaa korkeintaan 1-2 tunnin mittaisen palvelukatkoksen.

– Tuttu henkilökunta jatkaa Kuhmoisissa, asiakkaan suuntaan näkyvin muutos on nimen vaihtuminen pankin ovessa. Asiakkaiden tilinumerot ja palvelunumerot eivät muutu, sanoo Kuhmoisten Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Leena Vesala.

Yhdistymisen myötä Osuuspankin palvelut Kuhmoisissa laajenevat. Jatkossa Kuhmoisissa on saatavilla kiinteistönvälitys-, isännöinti- ja pankkilakimiehen palvelut.

10 000 euroa jakoon

Kuhmoisten Osuuspankin edustajisto päätti lisäksi julistaa yhdistyksille, seuroille ja järjestöille haettavaksi 10 000 euroa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Avustus on haettavissa 31.5.2017 saakka.

Avustus jaetaan enintään kolmen saajan kesken. Avustusta voi hakea hankkeisiin tai projekteihin, joilla Kuhmoisten kunnan alueelle saadaan jotain pysyvää, esimerkiksi leikkialue, virkistyspolku, kota, laavu tai muu vastaava.

Myös Järvi-Hämeen Osuuspankki lahjoittaa yhteensä 40 000 euroa vastaavalla tavalla Asikkalassa, Hartolassa, Padasjoella ja Sysmässä.

 

Lisää pankkien yhdistymisestä Kuhmoisten Sanomien 22.3. ilmestyvässä numerossa.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Osuuspankkien yhdistyminen varmistui"

Vastaa