Outi Uosukaisesta vuoden kesäkuhmoislainen

Outi Uosukainen (vasemmalla) sai perinteisen kasteen Kuhmoisten yrittäjien puheenjohtajalta Eija Heinoselta. Kuva Anna Karhila.

Kiepsaus-torilla on taas kahden vuoden tauon jälkeen kastettu uusi kesäkuhmoislainen. Tänä vuonna kasteen sai helsinkiläinen Outi Uosukainen.

Uosukainen on kotoisin Harmoisista ja hän on käynyt koulunsa Kuhmoisissa. Jatko-opiskelut ja työt veivät hänet Jyväskylän ja Kuopion kautta pääkaupunkiin.

Outi Uosukainen palaa mielellään Kuhmoisiin aina lomillaan. Hän viettää aikaa poikiensa kanssa vanhempiensa rakentamalla mökillä Ylä-Karkjärven rannalla.

– Työn vastapainona on ihanaa vaan olla mökillä tekemättä mitään, mutta pidän myös Kuhmoisten keskustan alueesta siksi, että siellä tapaa aina ystäviä ja tuttuja.

Outi Uosukaisen työ on kiireistä ja sosiaalista ja vie häntä ympäri Uuttamaata. Hän on kouluttautunut viittomakielentulkiksi ja toiminut alalla jo yli 20 vuotta. Hän tuli ensimmäisenä koronavuonna televisiota seuranneille tutuksi valtioneuvoston kanslian tiedotustilaisuuksien tulkkaajana.

Arja Heinilä

Lue lisää Outi Uosukaisesta keskiviikkona 15. kesäkuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Outi Uosukaisesta vuoden kesäkuhmoislainen"

Vastaa