Päijälälle mainetta sisukkaana kylänä

Päijälän yhdistysten jokavuotinen ponnistus on rallin MM-kilpailun erikoiskokeen järjestäminen. Tässä valmistellaan katsojien reittejä tämän vuoden tapahtumaan. Kuva: Arja Heinilä

Päijälä on saanut kunniamaininnan Pirkanmaan vuoden kylä 2022 -valinnassa. Vuoden kylä -tittelin vei tällä kertaa nokialainen Tottijärvi.

Valintaraati kuvailee Päijälän kylätoimintaa sanoilla monipuolinen, omistautunut ja sisukas. Kylän ansioina mainitaan yhdistysten yhteinen hanketoiminta ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Virran varrella -lehti.

– Meillä on tosi hyvä talkooporukka. Kun lähdetään jotain tekemään, niin se myös tapahtuu, kehuu Päijälän seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Bragge.

Hän huomauttaa, että kyläyhdistyksen lisäksi Päijälässä toimii kolme muuta yhdistystä: Päijälän kristillinen yhdistys, Päijälän seudun metsästysseura ja Mäkimaan Muhku.

Bragge on johtanut Päijälän kyläyhdistystä viisi vuotta ja on huomannut, että tänä aikana yhdistykset ovat lähentyneet toisiaan. Hän arvelee sen johtuvan osin yhteisistä rallitalkoista MM-erikoiskokeen järjestämiseksi ja kylälle tehdystä kymmenvuotissuunnitelmasta.

Leena Bragge kokee, että kunniamaininta on Päijälälle ylpeyden aihe.

– Toivon, että olemme sen arvoisia.

Pirkanmaan kylätoimintatunnustukset myöntää Pirkan Kylät ry. Tunnustusten saajista päättää hakemusten perusteella Pirkan Kylien koolle kutsuma, kylätoiminnasta riippumaton asiantuntijaraati. Tänä vuonna raatiin kuuluivat Päivi Kiviranta Suomen 4H-liitosta, Marianne Koski Pirkanmaan liitosta, Laura Puolamäki Pro Agria Etelä-Suomen MKN maisemapalveluista ja Juha Vähä-Eskeli Tampereen Seudun Osuuspankista.

Päivi Hotokka

Muokattu 1.9. klo 14.21: Lisätty Leena Braggen kommentit

Be the first to comment on "Päijälälle mainetta sisukkaana kylänä"

Vastaa