Päiväkodin rakentajaksi esitetään hirsirakentamisen osaajaa Orivedeltä

Kuhmoisten tulevan päiväkodin julkisivuluonnokset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Arcare Oy Hämeenlinnasta. Pääsuunnittelija on Anne Ranta-Eskola. Päiväkodin väritys sovitetaan yhteen vieressä sijaitsevan Kuhmolan kanssa. Kuva: Artkkitehtitoimisto Arcare Oy.

Kuhmoisten hirsipäiväkodin rakentajaksi esitetään Rakennusliike K ja M Lammi Oy:tä. Kunnanhallitus hyväksynee oriveteläisyrityksen urakkatarjouksen maanantaina ehdolla, että valtuusto myöntää myöhemmin illalla 600 000 euron lisämäärärahan päiväkodin rakentamiseen tälle vuodelle.

Tarjouskilpailuun osallistui kaikkiaan viisi tarjoajaa, joista K ja Lammi Oy:n tarjous, 1 872 000 euroa, oli hinnaltaan edullisin. Tarjousten vertailussa painotettiin osaamista hirsi- ja tervetalo -rakentamisessa, jolloin K ja M Lammi Oy nousi selväksi ykköseksi tarjouksen tehneiden yritysten joukossa.

Kuhmoisten päiväkotihanke on K ja M Lammi Oy:n kolmas julkinen hirsirakennuskohde. Virroille yritys on rakentanut vanhusten palvelutalon ja parhaillaan työn alla on 1 200 neliön suuruinen vanhustentalo Ruovedellä.

– Molemmat rakennetaan painumattomasta hirrestä, josta tulee myös Kuhmoisten päiväkoti. Kaikki viime aikojen rakennuskohteemme on toteutettu terve talo -rakentamisen kriteerein, kertoo rakennusliikkeen toimitusjohtaja Jussi Lammi.

Päiväkoteja yritys on rakentanut Hattulaan, Jämsään ja Kuorevedelle.

– Kuhmoisten hanke on mielenkiintoinen, monimuotoinen ja hyvin suunniteltu, sanoo Lammi.

Urakkaneuvottelu kunnan ja yrityksen välillä käytiin tällä viikolla tiistaina. Päiväkodin rakentamisen aloituspäiväksi on sovittu pääsiäisen jälkeinen tiistai 3. huhtikuuta. Lammin mukaan maanrakennustöissä menee alkuunsa kuukaudesta puoleentoista.

– Maanvaihtoa tulee paljon ennen kuin päästään tekemään perustuksia.

Lammin arvion mukaan rakentaminen työllistää vastaavan mestarin lisäksi kolmesta viiteen rakentajaa. Aliurakointina teetetään muun muassa talotekniikkaa ja laatoitus- sekä mattotöitä. Urakan valmistumisaika on tammikuun lopussa 2019.

Vuodesta 1994 toiminut Rakennusliike K ja M Lammi Oy keskittyy pääasiassa julkiseen rakentamiseen. Lisäksi liike on toteuttanut omia rakennushankkeita. Työkohteita on noin sadan kilometrin säteellä Orivedeltä.

Yritys on rakentanut Kuhmoisiin aiemmin palveluasuntoja ja toteuttanut Päijännekodin saneerauksen.

 

Sari Heliövaara

 

Juttuun korjattu kello 13.05 urakkaneuvottelun ajankohta.

Be the first to comment on "Päiväkodin rakentajaksi esitetään hirsirakentamisen osaajaa Orivedeltä"

Vastaa