Päivi Malin erosi koulutyöryhmästä: kuntalaiset olisi pitänyt ottaa mukaan päätöksentekoon

Päivi Malin toimi myös päiväkotityöryhmän puheenjohtajana. Kuva: Päivi Hotokka

Koulusaneerauksen ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Malin on jättänyt tehtävänsä. Hän kertoo, että ratkaisuun vaikutti kaksi asiaa.

– Ensimmäinen syy on se, että ryhdyn henkilökohtaisessa elämässäni vetämään isoa työprojektia, joka vie aikaa.

Viimeinen naula oli hänen mukaansa kuitenkin se, että ohjausryhmän sopimasta tiedotuslinjauksesta poikettiin viime viikolla. Pyrkimyksenä oli mahdollisimman avoin tiedottaminen hankkeesta, jotta kuntalaiset, koulun henkilökunta, oppilaat ja vanhemmat pysyisivät selvillä päätöksenteon vaiheista.

– En näe, että siitä olisi ollut mitään haittaa, että kuntalaisille olisi kerrottu kustannusarvioista jo tässä vaiheessa, vaikka tyhjentäviä tietoja ei vielä ole. Hankkeella on suuri vaikutus kuntatalouteen jopa seuraavien vuosikymmenien ajan, ja kuntalaiset olisi pitänyt ottaa mukaan päätöksentekoon.

Malin sanoo, että ei halua viedä päätöstä läpi näin tiukassa aikataulussa, mikäli kuntalaisilla ei ole mahdollista keskustella asiasta ja vaikuttaa päätökseen.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Minna Korppila kertoi viime viikolla valtuustoseminaarin jälkeen, että peruskorjauksen kustannusarvion laatiminen on kesken. Mitään kustannusarvioita ei haluttu tuoda julkisuuteen, koska  saneerauksen ja uuden koulun rakentamisen kustannuksia ei pysty hänen mukaansa vielä lainkaan vertaamaan keskenään.

Kuhmoisten Sanomien viime viikolla julkaisemasta kommentista saattoi saada virheellisen käsityksen, että kaikki laskelmat olisivat valmiit.

Kunnanhallitus valitsi maanantai-iltana kokouksessaan Päivi Malinin tilalle ohjausryhmään Eero Ikosen. Ohjausryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Kati Hattunen.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Kilpailevan esityksen mukaan Eero Ikonen olisi samalla nimetty ryhmän puheenjohtajaksi. Päätös syntyi äänin 4–2. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin jääväsi itsensä asian käsittelyn ajaksi.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää keskiviikkona ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Päivi Malin erosi koulutyöryhmästä: kuntalaiset olisi pitänyt ottaa mukaan päätöksentekoon"

Vastaa