Paloaseman taakse tulee matkaparkki karavaanareille

Suomen leirintäalueyhdistyksen ja SF-Caravanin julkaisema grafiikka leirintäaluematkailijoiden paikkakunnalla käyttämistä rahoista. Tutkimus on tosin tehty leirintäalueista, matkaparkki tarjoaa leirintäaluetta pienemmät palvelut.

Kuhmoisten paloaseman taakse perustetaan matkaparkki karavaanareita varten. Kunnanhallitus päätti asiasta eilen tiistaina. Matkaparkki on lyhytaikaiseen, korkeintaan parin vuorokauden leiriytymiseen tarkoitettu paikka.

Esityksen parkin perustamisesta teki kunnan elinvoimajaosto. Selvityksissä sopivimmaksi paikaksi osoittautui paloaseman pohjoispääty sekä sijainnin että kustannuksien vuoksi. Parkkiin mahtuisi kerrallaan 6–8 ajoneuvoa.

Matkaparkki toisi lisää asiakkaita ja elämää sataman alueelle ja sijaitsisi myös lähellä Kuhmoisten Kuhmurat -pyöräilyreitistön lähtöpaikkaa. Toiveena on saada Kuhmoisiin lisää matkailutuloja, sillä tutkimuksen mukaan karavaanariseurue jättää vierailupaikkakunnalle keskimäärin 235 euroa päivässä.

Matkaparkissa karavaanareilla on mahdollisuus saada sähköt käyttöönsä. Paloaseman alueella jo valmiina olevia sähkökaapeleita voidaan hyödyntää parkin rakentamisessa. Suunnitelma vaatii jonkin verran maanrakennustöitä, mutta käytöstä poistettua helikopterien laskeutumispaikkaa voidaan hyödyntää rakentamisessa.

Alueelle ei järjestetä talvikunnossapitoa, vaan leiriytyä voi vain sulan maan aikana. Matkaparkit voivat olla maksuttomia, mutta yleensä palveluista peritään pieni yöpymismaksu.

Väliaikaisen matkaparkin perustamista varten varattiin ensi vuodelle 20 000 euron määräraha.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Paloaseman taakse tulee matkaparkki karavaanareille"

Vastaa