Papinsaaren kappeli korjataan

Papinsaaren kappelin julkisivun betonielementit ovat erikoisen muotoisia ja ohuita. Kuva: Päivi Hotokka

Papinsaaren siunauskappeli remontoidaan siitä huolimatta, että seurakunta arvioi projektiin tarvittavan noin 1,5 miljoonaa euroa. Asiasta päätti kirkkovaltuusto tiistaina 15. joulukuuta.

Kirkkovaltuusto äänesti päätöksestä. Pohjaesityksenä oli Risto Ojalan läpi viemä kirkkoneuvoston päätös, jonka mukaan kappeli korjattaisiin saadun urakkatarjouksen mukaisesti. Kauko Lindqvist teki vastaesityksen, jonka mukaan kappelia ei korjattaisi, vaan se käytettäisiin käyttöikänsä loppuun ja sitten purettaisiin.

Lindqvistin esitystä kannatti hollolalainen Juha Simola, joka oli paikalla varavaltuutettuna. Kappelin korjausesitys voitti kuitenkin äänin 30–2.

Korjausurakan tekijäksi valittiin tamperelainen Rappaustekniikka Laurell Oy, jonka tarjous oli hiukan vajaa miljoona euroa. Tämän urakan ulkopuolelle jäävät muun muassa valaisimien uusiminen, lasimosaiikkiteoksen restaurointi ja tilapäisen vainajien säilytystilan järjestäminen. Lisäksi siunauskappelin tekniikkaa ja lämmitysjärjestelmä uusitaan.

Remontti rahoitetaan lainalla, jonka vakuudeksi asetetaan metsäomaisuutta Kuhmoisten alueelta.

Kirkkovaltuusto päätti tiistaina myös Velisjärven leirikeskuksen myynnistä jämsäläiselle Ekosen orpohuoltosäätiölle. Kauppa vaatii kirkkohallituksen vahvistuksen.

Kuhmoisten Sanomat

Muokattu 18.12. kello 9.30: Lisätty Juha Simolan kotipaikka, koska samanniminen henkilö asuu myös Kuhmoisissa.

Be the first to comment on "Papinsaaren kappeli korjataan"

Vastaa