Pihlajakoski ja Päijälä pysyvät MM-rallin ohjelmassa

Pihlajakosken satamaan kerääntyi viime vuonna ihmisiä katsomaan, kun muun muassa WRC2 Pro -luokan voittaja Kalle Rovanperä kurvaili erikoiskokeella. Kuva: AKK Sports Oy/ Taneli Niinimäki

Ensi kesän MM-rallin Suomen osakilpailun lauantaipäivä ajetaan lähes kokonaan Kuhmoisten lähiseudulla. Tuttuun tapaan päivän aloittavat Pihlajakosken ja Päijälän erikoiskokeet, niiden jälkeen vuorossa ovat Kakaristo ja Arvaja Jämsän puolella.

Ralliviikonloppu järjestetään tänä vuonna elokuun toisena viikonloppuna, joten Kuhmoisten erikoiskokeet ajetaan lauantaina 8. elokuuta.

Pihlajakosken EK kuuluu kuskien suosikkeihin. Se ajetaan samassa muodossa kuin viime vuonna, alkaen Hautavehmaantieltä ja jatkuen Virolahdentien kautta Närväntielle ja Kärpäntielle.

Pihlajakoski muistetaan muun muassa siitä, kun tällä kaudella WRC-luokkaan noussut Kalle Rovanperä ajoi siellä vuonna 2018 maaliin monta kilometriä konepelti pystyssä.

Pihlajakoskelta autot jatkavat Päijälään, jossa reitti on aiemmilta vuosilta tuttu.

– Mukana on yksi rallin kuuluisimmista mutkista, joka tupsahtaa eteen noin puolenvälin paikkeilla. Älyttömän kaunista ympäristöä on tarjolla useiden kilometrien verran, kuvailee apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen reittikuvauksissa.

Päijälän jälkeen vuorossa on Kakaristo, jota Nuutinen pitää kompromissina. Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n linjausten mukaan klassinen Ouninpohjan erikoiskoe ei sovellu nykyautoille. Osuuksia siitä on kuitenkin saatu mukaan Kakariston pikataipaleelle, ja Nuutisen mukaan se on kuskeille Ouninpohjaakin kovempi erikoiskoe.

Arvajan erikoiskoe on tämän vuoden uutuus. Reitti alkaa Arvajanreitintien ja Kilpijärventien risteyksestä ja kulkee Kilpijärventietä Lopeistolle. Nuutinen arvioi, että reitillä on Suomen haastavimpia tieosuuksia.

Lauantain erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, paitsi päivän päättävä Laajavuoren erikoiskoe Jyväskylässä.

Kuhmoisten Sanomat

Muokattu 20.2. klo 10.54: Lisätty tieto Laajavuoren erikoiskokeesta

Be the first to comment on "Pihlajakoski ja Päijälä pysyvät MM-rallin ohjelmassa"

Vastaa