Pintaan noussut purkuputki tukki Kukkostensalmea

Jätevedenpuhdistamon purkuputki nousi pinnalle Kukkoistensalmessa. Kuva Juha Hinskala.

Kuhmoisten sataman lähestymisreitillä Päijänteellä aiheutui tänään vaaratilanne, kun jätevedenpuhdistamon purkuputki nousi pintaan venereitin kohdalla. Putki oli osittain näkyvissä ja osittain pinnan alla.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen venereitillä Kukkostensalmella olevasta vaarallisesta esteestä vähän ennen puoltapäivää tänään torstaina. Pelastuslaitos tiedotti kello 14.44, että vaaratilanne on ohi, pumppaamo toimii normaalisti ja putki on painunut pohjaan.

– Putki nousi pintaan jäteveden purkupumppaamolla olleen sähköteknisen vian takia. Normaalisti putkessa kulkee puhdistettua jätevettä, ja se pysyy silloin pohjassa. Nyt putkeen pääsi vian takia ilmaa, mikä nosti sen pinnalle putkea ankkuroivista betonipainoista huolimatta, Kuhmoisten kunnan vesilaitoksen hoitaja Tapio Nysten kertoo.

Koska purkuputki sijaitsee kapeassa Kukkostensalmessa Kuhmoisten sataman lähestymisreitillä, osittain pintaan noussut putki aiheutti mahdollisen vaaratilanteen. Vesistölle vaaraa ei sen sijaan aiheutunut, sillä putkessa kulkee ainoastaan puhdistettua jätevettä, joka normaalitilanteessakin puretaan Päijänteeseen.

– Ennen kuin vian syy selvisi, epäilimme, että putkessa olisi vaurio. Kaikuluotaimen avulla kuitenkin selvisi, että itse putki on ehjä, Nysten kertoo.

Putken nousua selvittämässä ja mahdollisia vaaratilanteita torjumassa oli sekä Kuhmoisten VPK:n että kunnan vesilaitoksen henkilökuntaa.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Pintaan noussut purkuputki tukki Kukkostensalmea"

Vastaa