Puulonin entiseen halliin puunjalostusta?

Puulon Oy muutti pois Pajatie 5:stä viime syksynä. Kuva on vuodelta 2016.

Kuhmoisten kunta on saanut ostotarjouksen Pajatie 5:ssä sijaitsevasta teollisuushallista. Halli on ollut tyhjillään viime syksystä lähtien, kun Puulon Oy muutti tehtaansa Padasjoelle.

Kuhmoisten Rakennuspalvelu Oy:n yrittäjä Hannu Tommola ja Jani Rantanen tarjoavat hallista 40 000 euroa. He ilmoittavat tarjouksessa, että tarkoituksena on aloittaa tiloissa yritystoiminta, joka perustuu puutavaran jatkojalostukseen. Yritystoiminta työllistäisi alkuvaiheessa 1–2 henkilöä ja toiminnan laajetessa mahdollisesti enemmän.

Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee ostotarjousta ensi maanantaina. Päätöksen kiinteistön myynnistä tekee kunnanvaltuusto viikkoa myöhemmin.

Kunta on teettänyt teollisuuskiinteistöstä arvion, jonka mukaan sen käypä arvo on noin 40 000 euroa.  Hintaan vaikuttaa hallin korjaustarve, sillä esimerkiksi välttämättömän kattoremontin arvioidaan maksavan yli 100 000 euroa.

Kunnanvaltuusto linjasi kesäkuussa valtuustoseminaarissaan, että Pajatie 5:n kiinteistö voidaan laittaa myyntiin.

Kunnanhallitus käsittelee ensi viikolla myös Meltex Oy:n ostotarjousta kunnan omistamasta tilasta. Yritys haluaisi ostaa noin 5 000 neliömetrin alueen, joka reunustaa tehtaan nykyistä tonttia. Alue on kaavassa varattu virkistysalueeksi ja jalankulkuun, mutta sinne ei ole rakennettu jalankulkuväylää. Yritys tarjoaa maa-alasta 5 000 euroa.

Meltex suunnittelee tehtaan laajentamista uusilla konelinjoilla. Nykyinen tontin koko ei riitä laajentamiseen.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Puulonin entiseen halliin puunjalostusta?"

Vastaa