Puulonin Jaakko Järvi Linnan juhlien vieraslistalla

Jaakko Järvi (keskellä) voitti kultaa huonekalupuuseppien sarjassa Euroskills 2016 -kisoissa. Vierellä hopeamitalisti Michaël Henry Ranskasta ja pronssimitalisti Reinis Gusts Latviasta. Kuva: Frida Winter/EuroSkills 2016

Presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähdään tänä vuonna ainakin yksi kuhmoislainen. Puulon Oy:n tuotantopäällikkö ja yksi omistajista Jaakko Järvi on Linnan juhlien vieraslistalla.

Kutsu Tasavallan presidentin kansliasta kolahti postiluukusta maanantaina. Järvi sai tietää kutsustaan jo edellisviikolla, kun presidentinkansliasta soitettiin ja kyseltiin tietoja juhlaa varten.

– Aika hämmentäväähän tämä on. Joskus on tietenkin unelmoinut siitä, etä jonain päivänä pääsisi Linnan juhliin, mutta mahdollisuus kutsuun ei ollut tullut mieleenkään, kommentoi Järvi.

Hän arvelee kutsun taustalla olevan paitsi Puulonin saama myönteinen julkisuus myös hänen vuoden takainen voittonsa Euroskills 2017 -ammattitaidon EM-kisoissa Göteborgissa huonekalupuuseppien sarjassa.

Järvi odottaa innolla niin presidenttiparin tapaamista kuin itse juhlaakin. Hän saapuu Presidentinlinnaan Mariankadun puolelta, jossa hänen pitäisi kutsun mukaan olla kello 19.40. Kättelypuheitaan Järvi ei ole vielä pahemmin ehtinyt miettiä.

– Ei kai siinä muuta kuin toivotetaan hyvää itsenäisyyspäivää, muihin jaaritteluihin ei ole aikaa, hän naurahtaa.

Presidentinlinnan juhlavastaanotolla kunnioitetaan tänä vuonna Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet juhlavastaanotolle ansioituneita osaajia itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan kutsuvieraissa on pyritty sekä ajalliseen että maantieteelliseen kattavuuteen. Joukossa on sekä legendoja että nuoria kykyjä niin kulttuurin, urheilun, talouden kuin politiikankin aloilta.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Puulonin Jaakko Järvi Linnan juhlien vieraslistalla"

Vastaa