R-kioskin lopettaminen jättää ison aukon

Markku Järvinen antoi torstaina R-kioskilla kirjeen Tuula Rauhamäelle eteenpäin toimitettavaksi. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisten R-kioskin toiminta päättyy 30. huhtikuuta ensi vuonna.

– Tosi surkea juttu se on, sanoo Tuula Rauhamäki, joka on ollut kioskilla töissä yli 15 vuotta.

– Iso aukko tulee kylälle.

R-kioskin Keski- ja Itä-Suomen aluepäällikkö Toivo Savolainen kertoo, että syynä kioskin lopettamiseen on heikko kannattavuus.

– Kuhmoisten asukasmäärä on pienentynyt, ja pitkän ajan näkymä on sellainen, että on vaikeaa tai mahdotonta saada kasvatettua myyntiä.

Savolaisen mukaan kioskin menestyksen ratkaisee kokonaismyynti ja kate. Hänen mielestään ei voi nimetä yksittäistä tuotetta tai palvelua, josta kannattavuus olisi kiinni.

Samoihin aikoihin lakkautetaan muita huonosti kannattavia R-kioskeja, muun muassa Jämsänkosken myymälä. Savolainen lisää, että konserni myös avaa Keski-Suomessa joitakin uusia kioskeja ensi vuonna, mutta ne sijoittuvat tiheämmin asutuille alueille.

Kuhmoisten R-kioskilla palvelee myös asiamiesposti. Savolaisen mukaan Postille on ilmoitettu kioskin lopettamisesta, ja Postin tehtävä on etsiä uutta yrittäjää hoitamaan asiamiespostia.

R-kioskit omistaa Reitan Group -konserni. Kuhmoisten R-kioskille on etsitty franchising-yrittäjää jo useamman vuoden ajan, mutta Savolaisen tietojen mukaan hakijoita on ollut vain yksi.

Kuhmoisten R-kioskin sulkeutumisesta kertoi ensimmäisenä Jämsän Seutu.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "R-kioskin lopettaminen jättää ison aukon"

Vastaa