Ravintola Sahanranta sulkee ovet talveksi

Uudet yrittäjät aloittivat Sahanrannassa maaliskuun lopussa. Nyt Sahanranta muuttuu tilausravintolaksi talven ajaksi. Tiskin etupuolella yrityksen hallituksen puheenjohtaja Janne Laukkarinen. Kuva Sari Heliövaara

Sahanrannan päivittäinen ravintolatoiminta jää tauolle talven ajaksi. Ravintola toimii tilausravintolana ja majatalon toiminta jatkuu läpi talven. Nykyisillä aukioloajoilla ravintola palvelee vielä 29. syyskuuta asti.

Vellahden Helmi Oy:n toimitusjohtaja Esa Mäkinen kertoo, että päätös talvitauosta tehtiin tänään keskiviikkona.

– Toiminta ei ole kannattavaa talviaikaan, koska on niin hiljaista.

Mäkisen mukaan uusien yrittäjien tavoite oli, että ravintola voisi toimia ympärivuotisesti. Heti syyskuussa kuitenkin huomattiin, että se ei näytä mahdolliselta. Yrittäjät pyrkivät luomaan toiminnalle jatkuvuutta pitämällä talvella ovet auki vain tilauksesta. Mäkisen mielestä Sahanrannan yrittäjät ovat viime aikoina vaihtuneet turhan usein.

Mäkinen korostaa, että päätökseen ei liity draamaa.

– Työtekijät eivät jää tyhjän päälle. Suuri osa heistä on jo lähtenyt opiskelemaan tai muihin töihin. Lopuillekin on uusi työpaikka katsottuna.

Yksityistilaisuuksia Sahanrantaan on jo myyty pikkujoulukaudeksi ja kevääksi. Mäkisen mukaan majatalon käyttöaste on ollut yllättävän hyvä etenkin pitkäaikaisten majoittujien ansiosta, ja varauksia on tiedossa myös talvelle.

Uudet yrittäjät Esa Mäkinen ja Janne Laukkarinen aloittivat Sahanrannassa maaliskuun lopussa. Yritys vuokraa tilat kunnalta.

Kuhmoisten kunnan elinkeinoasiamies Arto Kummala kertoo, että kunnan vahva toive on ollut ravintolatoiminnan jatkuminen keskeytyksettä ympäri vuoden. Hän pohtii, että kunnanhallitus mahdollisesti keskustelee nykyisestä tilanteesta.

Päivi Hotokka

Muokattu klo 14.47: Lisätty tieto viimeisestä aukiolopäivästä

2 Comments on "Ravintola Sahanranta sulkee ovet talveksi"

  1. Arja Leppänen | 19.9.2018 at 21:51 | Vastaa

    Olin menossa lounaalle Saharantaan kahden muun henkilön kanssa ma 17.9.18. Ravintolan ulkopuolella meinasi jo usko mennä. Rikkinäisiä kukkaruukkuja joissa kuolleet kesäkukat koristeltuna tupakantumpein. Ruokalista ei löytynyt netistä joten oli mentävä paikanpäälle se tarkistamaan. Spagetti ja makaronilaatikko ei herättänyt ruokahalua… Ympäristöstä huolehtiminen ei maksa juurikaan!! Emme voineet jäädä lounaalle!! Ei houkutellut jäämään. Tuskin houkuttelee tällaisena muitakaan. Harmi Kuhmoisten puolesta.
    Arja, vapaa-ajan asukas

  2. Markku Luotomaa | 21.9.2018 at 10:09 | Vastaa

    Kunnanhallitus voisi tehdä muutakin kuin vain mahdollisesti keskustella asiasta. Olen ymmärtänyt että Saharanta ja satama ovat olleet kunnan viimeisiä “kruunujalokiviä” joiden avulla venekansa ja mökkiläisiä on houkuteltu elävöittämään seutua. Onko tarkoituksenmukaista että valot sammutetaan kokonaan talvikaudeksi ja jos mökkiläisiä vielä tulee, näille ei ole tarjolla muuta ruokaa kuin Nesteen burgeri (anteeksi Neste) Tiedän että ravintolatoiminta ei ole talvella kultakaivos mutta jollain tavalla sitä voitaisiin yrittäjävetoisena pyörittää kuten aiempinakin vuosina. Minusta tästä tehtiin kunnalle vuosi sitten ehdotus Sahanrannan osalta muttei jostain syystä ottanut tuulta!? Ei nyt nopeuteta väärin perustein valojen sammumista kylällä..

Vastaa