Rehtorin sähköpostista huijausviestejä – kunnan järjestelmään ei murtauduttu

Kuhmoisten yhtenäiskoulun rehtorin Juha Nupposen virkasähköpostista lähetettiin eilen keskiviikkona huijausviestejä noin 1 500 vastaanottajalle. Viestit lähtivät noin kello 12.07.

Viestin otsikkona oli Lastensuojeluilmoitus ja viesti oli laadittu näyttämään Hämeenlinnan ja Janakkalan kuntien käyttämältä suojatulta sähköpostilta. Viesti sisälsi linkin, jota ei missään tapauksessa tule avata.

– Ulkopuolinen taho oli onnistuttu kirjautumaan sisään rehtorin sähköpostiin, ja sähköpostia oli käytetty viestien lähettämiseen rehtorin tietämättä, kertoo kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen tiedotteessaan.

Väyrysen mukaan kunnan tietojärjestelmään ei kuitenkaan ole päästy murtautumaan. Toimenpiteet asian korjaamiseksi on tehty, ja kunnan atk-tuki seuraa kirjautumisyrityksiä poikkeavista osoitteista.

Juha Nupponen kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen.

Kunnanjohtajan mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun kunnan työntekijän omasta sähköpostista lähetetään huijausviestejä. Aiemminkin työntekijöiden nimissä on lähetetty roskapostia, mutta silloin viestit ovat lähteneet väärennetyistä sähköpostiosoitteista.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Rehtorin sähköpostista huijausviestejä – kunnan järjestelmään ei murtauduttu"

Vastaa