Riihigallerian seinillä esittäytyvät erilaiset materiaalit

Heidi Piipon teos "Uusi alku" on työstetty pellavakuitupaperista ja katajasta.

Riihigallerian kaikki tämän vuoden taiteilijat ovat ihastuksissaan miljööstä töittensä taustana. Riihen tummat seinät tuovat erilaiset teokset hienosti esille.

– Meitä hemmotellaan näin upealla paikalla ja näin upealla gallerialla. Olemme äimistyneitä tästä kaikesta, hehkuttaa Baren Baren -ryhmän taiteilija Leena Vainio.

Henna Nivarpää-Ampujan keraamiset seinäreliefit ”Pisarat III ja IV”. Riihigalleriassa hänen töitään ollut esillä aikaisemmin yhdeksän vuotta sitten vanhempiensa Raili ja Jouko Nivarpään muistonäyttelyssä.

Taiteilijaryhmän muut jäsenet ovat Heidi Piippo, Helena Perkiö ja Maija Teppo.

Keraamikko Henna Nivarpää-Ampuja jakaa Riihigallerian kesänäyttelyn Baren Barenin kanssa.

– Meillä on aina yhdessä kivaa, vaikka näyttelyn ripustuspäivä on rankka. Kunnon kahdeksan tunnin työpäivä, kertoo Maija Teppo.

– Vaikka yleensä teen abstrakteja maalauksia, niin lintu putkahtaa usein esittävänä, tuumii Baren Baren -taiteilijaryhmän Leena Vainio.

– Emme lähteneet teema edellä vaan ajattelimme enemmänkin tilaa. Välillä meillä oli harmonia mielessä, välillä taas rikoimme sitä. Ja joskus tulee yllättävääkin vuoropuhelua töitten kesken, sellaista mitä ei ole etukäteen kuvitellut, särmääkin, Vainio kertoo.

Yhteisnäyttelyä tehdessä ryhmällä on aina ylimääräisiä teoksia mukana.

Juttu on luettavissa kokonaan viikon 26 Kuhmoisten Sanomissa. Voit ostaa näköislehden irtonumeron täältä.

Be the first to comment on "Riihigallerian seinillä esittäytyvät erilaiset materiaalit"

Vastaa