Risto Ojala ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

Risto Ojala oli syksyn kirkkovaalien äänikuningas Kuhmoisissa 90 äänellä. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoinen sai oman ehdokkaan huhtikuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin, kun kunnan- ja kirkkovaltuuston jäsen Risto Ojala liittyi kristillisdemokraattien ehdokaslistalle. Kristillisdemokraateilla on Keski-Suomessa täysi 14 ehdokkaan lista.

– En olisi itse hakeutunut ehdokkaaksi, mutta minua pyydettiin. Useampi taho oli esittänyt minua. Mietin vastaustani jokusen päivän, Ojala kertoo.

Ojala on ollut kansanedustajaehdokkaana aiemminkin ja ehdolla myös presidentin valitsijamieheksi.

– Olen saanut Kuhmoisissa toimiessani olla yhteistyössä lukuisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Jos se olisi ollut vaikeaa, en olisi hoitanut nykyisiäkään tehtäviäni. Olen kuitenkin saanut tukea ja kannustusta, ja se on innostanut toimimaan, hän perustelee halukkuuttaan lähteä ehdolle.

Hyvä yhteistyö muiden kanssa on pohjana myös Risto Ojalan vaalilauseelle Hyvä Suomi paremmaksi. Hyvääkin voi aina parantaa, ja Ojalan mielestä parannusta kaipaisivat ainakin maantiet, etunenässä valtatie 24.

– Mutta tämä koskee kyläteitäkin, siellä olisi tiekarhu tarpeen.

Ojala kertoo ottaneensa huomioon sen, että Kuhmoinen on liittymässä Pirkanmaan maakuntaan, jolloin vaalipiirikin vaihtuu. Hän huomauttaa, että maakuntien tulee tehdä tiivistä yhteistyötä ja yhteistyötä tarvitaan myös kuntien ja kylien kesken.

Kristillisdemokraateilla ei ole ollut kahteen vaalikauteen kansanedustajaa Keski-Suomesta. Nyt puolueen tavoitteena on saada kansanedustajan paikka takaisin.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Risto Ojala ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin"

Vastaa