Robotti soittaa kuhmoislaisille

Kokeiluhanketta rahoittaa Sitra, joka haluaa parantaa kuntalaisten mahdollisuutta vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon. Kuva: Päivi Hotokka

Lähes kaikille Kuhmoisten täysi-ikäisille asukkaille tulee tämän viikon torstaina alkuillasta puhelu. Soittaja on robotti, joka puhuu kunnanjohtaja Anne Heusalan äänellä. Ja tämä uutinen on totta, ei pilaa. 

Kyse on kokeiluhankkeesta, jossa uuden teknologian avulla kartoitetaan, mikä kuhmoislaisille kuuluu ja tarvitsevatko he palveluja epidemia-aikana.  

Kokeilun rahoittaa Sitra. Se on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka yksi tavoite on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja. Puhelujen tekniikasta vastaa On-Time Research Solutions Oy. 

Noin kaksi minuuttia kestävässä puhelussa kerrotaan epidemiatilanteesta ja ohjataan ottamaan yhteyttä kunnan neuvontapuhelimeen, jos vastaajalla on kysymyksiä tai tuen tarvetta. Lopuksi robotti kysyy avoimen kysymyksen, jonka vastaus nauhoitetaan. 

Ensimmäinen puhelukierros toteutetaan tämän viikon torstaina. Noin 1 300 kuhmoislaisen puhelin soi tuolloin. Salaisiin numeroihin tai yritysten tai alaikäisten käytössä oleviin numeroihin ei soiteta. Tarvittaessa kierros uusitaan myöhemmin.

Päivi Hotokka

Lue lisää aiheesta keskiviikkona 8.4. ilmestyvästä lehdestä.

Be the first to comment on "Robotti soittaa kuhmoislaisille"

Vastaa