Teijo-Talot lopettaa tuotannon Kuhmoisissa

Hovako, nyttemmin Teijo-Talot, valmistaa muun muassa hoivakoteja. Huoneet rakennetaan täysin valmiiksi tehtaassa. Kuva: Päivi Hotokka

Teijo-Talot, joka reilu vuosi sitten osti hoivakotimoduuleja valmistavan Hovakon, lopettaa tuotannon Kuhmoisissa. Yhtiö irtisanoo Nuutinrinteessä sijaitsevien toimitilojen vuokrasopimuksen lokakuun lopusta alkaen.

Teijo-Taloilla on tällä hetkellä neljä tehdasta, joista kolme toimii yhtiön omistamissa kiinteistöissä. Kuhmoisissa tilat ovat vuokralla kunnalta. Kuhmoisissa olleet toiminnot siirretään Halsuan tehtaalle, jossa on käyttämätöntä kapasiteettia.

Yhtiön toimitusjohtaja Ismo Laitakari kertoo, että jo yritysjärjestelyä tehdessä vuonna 2021 arvioitiin, että neljä tehdaspaikkakuntaa on liikaa. Päämääränä pidettiin tuotantolaitosten vähentämistä, mutta Kuhmoisten toimintaa ei voitu heti siirtää.

– Tehostamme ja keskitämme toimintaa, koska muuten voisi käydä niin, että oma kiinteistö olisi tyhjillään.

Kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen harmittelee yhteistyön päättymistä hyvän vuokralaisen kanssa, mutta on toiveikas siitä, että muutos tarkoittaa vain vuokralaisen vaihtumista.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää keskiviikkona 28. syyskuuta ilmestyvästä lehdestä.

Be the first to comment on "Teijo-Talot lopettaa tuotannon Kuhmoisissa"

Vastaa