Tomaatinviljelyn ja maansiirron tehoporukasta Vuoden yrittäjät

Irene Lehmussaari (vasemmalla), Jonna Köyrylä, Antti Laatikainen ja Petri Lehmussaari vetävät yrittäjäjuhlien jälkeen taas työvaatteet päälle. Kuva Anna Karhila

Kuhmoisten Vuoden yrittäjäksi on valittu tänä vuonna Irene ja Petri Lehmussaari Harmoisista. Tomaattien viljelystä, maansiirtotöistä ja vuokramökeistä elantonsa saava pariskunta oli yllättänyt ja iloinen valinnasta.

– Jostain kiven alta löysivät tähän minut, 36 vuotta sitten yrittäjänuransa aloittanut Petri Lehmussaari myhäilee.

Petri ja Irene Lehmussaari tunnetaan Kuhmoisissa Harmoisten puutarhasta. Monialayrityksen elannosta lähes yhtä paljon tuovat kuitenkin maansiirtotyöt, ja lisänä ovat vielä vuokramökit. Sulan maan aikana yrityksen tehonelikko, eli Lehmussaaret, tytär Jonna Köyrylä sekä naapurinpoika Antti Laatikainen kaivavat maahan sähköyhtiö Elenian kaapeleita, kovilla pakkasilla he puolestaan kaatavat samoilla työmailla tolppia ja purkavat linjoja.

– Kaikki luulevat, että meillä on vain tomaatteja, mutta kun kausi loppuu, vaihdetaan vaatteet, ja sitten vasta alkavatkin työt. Sitten kaivetaan kaapeleita kurassa ja kiskotaan tolppia pakkasessa, hikoillaan selkä märkänä ja välillä kädet ja jalat palellen, Irene Lehmussaari kuvailee.

Vuoden yrittäjät palkittiin Yrittäjäjuhlassa lauantaina 30. lokakuuta. Yrittäjäjuhlassa palkittiin lisäksi sivutoimisen yrityksen kunniamaininnalla Nihtilän tilan Mari ja Timo Turve, jotka ideoivat jatkuvasti uutta toimintaa kotieläintilan ja kesäkahvilan yhteyteen.

Nihtilän tilan Timo ja Mari Turve saivat kunniamaininnan sivutoimisina yrittäjinä. Palkinnon luovutti Kuhmoisten Yrittäjien puheenjohtaja Eija Heinonen. Kuva Päivi Hotokka

Lue lisää vuoden yrittäjistä keskiviikkona 3. marraskuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Anna Karhila
Päivi Hotokka

Päivitetty 30.10. klo 21.20: Lisätty tieto kunniamaininnasta.

Be the first to comment on "Tomaatinviljelyn ja maansiirron tehoporukasta Vuoden yrittäjät"

Vastaa