Tulipalon syttymissyynä ehkä kynttilä

Rekolantien tulipalossa tuhoutui tuoreimpien tietojen mukaan viisi asuntoa. Kuva: Päivi Hotokka

Pelastuslaitoksen ja poliisin tutkijat tekivät maanantaina aamupäivällä parin tunnin ajan töitä selvittääkseen Rekolantien rivitalopalon syttymissyyn. Rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoi myöhemmin päivällä, että alustavien tietojen mukaan palo saattoi saada alkunsa kynttilästä.

Poliisilta saatu tuorein tieto on, että palaneen rivitalon kymmenestä asunnosta tuhoutui viisi.

Vanhustentaloyhdistyksen omistaman talon huoneistoista osa on ollut huonokuntoisia, ja talon purkamista on suunniteltu. Yhdistyksen puheenjohtaja Martti Kankkunen sanoo, että lopullista päätöstä purkamisesta ei kuitenkaan ole tehty, koska pienille asunnoille vaikuttaa olevan tarvetta.

Martti Kankkusen maanantai alkoi loputtomalla puhelinrumballa, kun hän selvitti paloon liittyviä asioita ja järjesteli evakuoitujen asukkaiden asumista.

Tilanteeseen nähden kaikki sujui Kankkusen mukaan hyvin. Viereiseen, yöllisen savun takia evakuoituun taloon asukkaat pääsevät palaamaan heti maanantaina.

Kaksi palaneen talon asukasta pääsi yöllä vanhustentaloyhdistyksen läheiseen taloon, jossa oli asuntoja vapaana. He muuttavat näihin asuntoihin, ja kolmaskin asunto vapautuu hyvin pian. Yksi palaneen talon asukkaista on kertonut, että hän voi odottaa uutta asuntoa muualla.

– Muuttotalkoot ovat parhaillaan menossa, Kankkunen kertoo.

Punaisen Ristin Kuhmoisten osasto järjestää tulipalon uhreille vaate- ja tarvikekeräyksen. Tarvetta on muun muassa aikuisten vaatteille, liinavaatteille, taloustavaroille ja huonekaluille.

Tavaroita otetaan vastaan Iltaruskon kerhotilassa tiistaina ja keskiviikkona kello 11–14, osoite Rekolantie 1. Isommista huonekaluista tulee olla etukäteen yhteydessä Punaisen Ristin Reijo Oinaaseen.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Tulipalon syttymissyynä ehkä kynttilä"

Vastaa