Uuden koulun luonnoskuvat nähtävänä, valtuusto päättää seminaarissa rakenneratkaisuista

Uuden koulun luonnoksissa vasemmalla puolella olevaan noppaan on sijoitettu 5.-7. luokat, keittiö, ruokasali ja monitoimitilat. Oikealla puolen ovat lukioluokat, opettajien ja oppilashuollon tilat sekä kotitalousluokka ja luonnontieteiden luokat.

Kuhmoisten uuden koulurakennuksen luonnoskuvat ovat nyt esillä sähköisesti kunnan kotisivuilla. Paperiversioina niitä pääsee tutkimaan kirjaston näyttelytiloissa kirjaston aukioloaikoina.

– Koronasta johtuen emme järjestä kuntalaistilaisuutta, mutta sekä valtuutetut että kuntalaiset pääsevät tutustumaan kuviin nyt verkkosivuilla ja kirjastossa, Kuhmoisten kunnan sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala sanoo.

Ensimmäiset arkkitehti Monika Gardinin piirtämät havainnekuvat uudesta koulusta esitettiin kevättalvella koulun hankesuunnitelman yhteydessä. Nyt julkaistut luonnoskuvat on laatinut uuden koulun varsinaiseksi arkkitehtisuunnittelijaksi huhtikuun lopussa valittu Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara Lahdesta.

– Me pääsimme jatkamaan hyvin tehdystä pohjatyöstä, ja siksi suunnitelmien teko näin tiukalla aikataululla onnistui. Hankesuunnitelma oli valmiiksi pitkälle viety, mikä helpotti työtä paljon, arkkitehti Markku Vaara sanoo.

Luonnoskuvissa on hahmoteltu alustavasti tilojen lisäksi myös koulurakennuksen kalustusta.

– Siinä on tehty tiivistä yhteistyötä koulun henkilöstä koostuvan koulusuunnittelutiimin kanssa. He ovat osanneet sanoa, missä tiloissa tarvitaan esimerkiksi vesipisteitä ja vetokaappeja, Mikko Latvala sanoo.

Valtuusto voi vaikuttaa vielä alapohjaan ja runkorakenteeseen

Kuhmoisten kunnanvaltuusto käsittelee luonnoskuvia juhannuksen jälkeisenä maanantaina, eli 22. kesäkuuta, suljetuin ovin pidettävässä valtuustoseminaarissa. Seminaarissa valtuusto ottaa kantaa kahteen isompaan rakenneratkaisuun, alapohjan rakenteeseen ja koulun runkorakenteeseen.

– Alapohjassa vaihtoehtoina ovat maanvarainen laatta ja tuulettuva rossipohja. Runkorakenteissa vaihtoehtoja on useita. Eri ratkaisuilla on vähän erilaiset kustannukset, Latvala pohjustaa.

Valtuustoseminaarin jälkeen arkkitehti tekee tarvittaessa muutoksia suunnitelmiin. Sen jälkeen koulurakentamisen ohjausryhmä käsittelee luonnoskuvia, ja tekee niistä esityksen keskiviikkona 24. kesäkuuta pidettävään kunnanhallituksen kokoukseen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy esityksen, luonnokset käsitellään vielä valtuuston kokouksessa keskiviikkona 1. heinäkuuta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Uuden koulun luonnoskuvat nähtävänä, valtuusto päättää seminaarissa rakenneratkaisuista"

Vastaa