Vastaantulija jäi katveeseen maanantain onnettomuudessa

Kolarissa osallisena ollut rekka sai pieniä vaurioita. Kuva: Anna Karhila

Maanantai-iltana Rauhamäessä valtatie 24:llä tapahtuneessa onnettomuudessa loukkaantuneet ovat yhtä lukuun ottamatta kotiutuneet sairaalasta. Heidän vammansa eivät tämänhetkisen tiedon mukaan osoittautuneet vakaviksi.

Nokkakolari tapahtui ohitustilanteessa. Poliisin tutkinnan perusteella ohituspaikka oli vasemmalle kaartuvalla tieosuudella, ja edessä oli katvealue. Ohittajan suunnasta katsottuna vastaantuleva ajoneuvo on todennäköisesti ollut tieosuudella mäen alla tulossa, jolloin ohittaja ei ole pystynyt havaitsemaan vastaantulevaa autoa tai sen ajovaloja.

Alueella ei ole ohituskieltoja eikä katuvaloja. Nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa. Tutkinnassa ei ole tullut ilmi, että onnettomuuteen osalliset ajoneuvot olisivat kulkeneet ylinopeutta. Myöskään alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta.

Onnettomuudessa oli osallisena kaksi henkilöautoa, joista Kuhmoisten suunnasta tullut lähti ohittamaan edessään ajanutta rekkaa. Samaan aikaan Jämsän suunnasta tuli toinen auto, ja henkilöautot törmäsivät toisiinsa. Lisäksi toinen autoista osui rekan takaosaan. Henkilöautot vaurioituivat tilanteessa ajokelvottomiksi.

Tutkinnan jälkeen on tarkentunut, että poliisi epäilee ohittaneen auton 1990-luvulla syntynyttä kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksista.

Kuhmoisten Sanomat

Muokattu 18.12. kello 13.00: Asianomaisilta saadun tiedon mukaan yksi onnettomuudessa loukkaantuneista on edelleen sairaalahoidossa, vaikka poliisi keskiviikkona tiedotti kaikkien kotiutuneen.

Be the first to comment on "Vastaantulija jäi katveeseen maanantain onnettomuudessa"

Vastaa